vineri, 19 martie 2010

Lupu: Politica romanismului nu are sanse si nici perspective in Rep. Moldova


Curentul proromanesc din Republica Moldova este intemeiat pe asteptarile false a unei parti din elita politica si are ca rezultat doar pierderea din vedere a adevaratelor probleme cu care se confrunta tara, sustine presedintele Partidului Democrat de la Chisinau, Marian Lupu.

"Recensamantul populatiei Moldovei din 2004 a aratat ca politica romanismului in tara nu are sanse si nici perspective. Acest lucru este confirmat si de multi experti romani, care inteleg ca pentru moldoveni redobindirea cetateniei romane nu reprezinta o loialitate fata de statul roman, ci un mijloc de a obtine posibilitatea de a circula liber prin Europa", a declarat Lupu, in cadrul unui seminar organizat la initiativa fondului umanitar rus Priznanie, transmite INFOTAG.

Marian Lupu crede ca pozitia proromaneasca a unei parti a elitei politice din Republica Moldova este intemeiata pe asteptari false si "sustrage politicienii si populatia de la solutionarea problemelor cu adevarat serioase din Moldova".

"Unele forte politice, inclusiv cele aflate la conducere, considera ca sarcina de baza a coalitiei de guvernare este promovarea romanismului in Moldova", a mai spus Lupu, care sustine ca aceasta "este o cale gresita si fara rezultate, care ar putea avea consecinte grave pentru tara".

Presedintele democratilor moldoveni a salutat totusi pozitionarea Romaniei ca avocat al Republicii Moldova, precizand insa ca tara noastra "se confrunta ea insasi cu probleme in UE si nu prea poate ajuta Moldova in realizarea aspiratiilor sale europene".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro