sâmbătă, 6 martie 2010

Jurnal TV scrie istoria în Republica Moldova

Jurnal TV a fost televiziunea sinonimă cu profesionalismul sub presiune, atunci când Moldova fierbea, când jurnaliştii erau vânaţi şi prin Chişinău şuierau gloanţe. Doar oamenii de la Jurnal TV au îndrăznit să spună adevărul, atunci când adevărul era pedepsit cu moartea. Au construit pe internet o televiziune şi au profesat cu devotament, în vremuri tulburi, iar acum se pregătesc să deschidă un nou capitol istoric pentru presa moldovenească.

De vineri, 5 martie, ora 20.00, Republica Moldova intră în era televiziunilor de nişă – moment în care va intra în emisie, în premieră pentru o fostă republică sovietică, cea dintâi televiziune de ştiri în limba română: Jurnal TV, televiziunea pe internet care în timpul „revoluţiei” moldoveneşti din 7 aprilie 2009 a fost singura instituţie mass-media care a avut curajul să stea mereu în mijlocul acţiunii, va începe să emită în eter.

De azi, Republica Moldova intră în era televiziunilor de nişă

Noua televiziune reprezintă o investiţie fără precedent în mass-media din R.Moldova şi este susţinută de o echipă tânără, puternică şi dinamică. Misiunea principală a celor 50 de reporteri, 35 de cameramani, 100 de tehnicieni şi circa 20 de producători şi de editori de la Jurnal TV va fi de a reflecta clipă de clipă toate evenimentele importante care se petrec în Moldova şi în lumea întreagă.

Televiziunea dispune de aparatură de transmisiuni în direct prin satelit de ultimă oră: trei kit-uri FlyAway şi un DSNG, legături permanente pe fibră optică, tehnologie VideoLink Wireless şi conexiuni de videotelefon, care vor permite ca Jurnal TV să fie mereu la faţa locului, gata de a aduce ştirile instantaneu în casele moldovenilor, chiar pe măsură ce evenimentele au loc.

Reporterii Jurnal TV vor fi pretutindeni

Aparatura de emisie este full HD: 15 camere de filmat pentru teren, 4 camere de platou cu prompter, regie de emisie profesională de ultimă generaţie, complet digitală, 14 grupuri de montaj Macintosh. Editorii video, regizorii de emisie şi de platou, asistenţii de emisie şi de montaj sunt profesionişti formaţi în interior sau experţi cu peste un deceniu de televiziune pe CV.

Reporterii Jurnal TV vor fi pretutindeni unde are loc un eveniment important. În lunile de dinaintea lansării, echipele de corespondenţi speciali Jurnal TV au mers la Kiev, la alegerile prezidenţiale, la Washington, la întâlnirea premierului Vlad Filat cu Hillary Clinton, la Bruxelles, în Turcia, în România şi în Rusia. „Conceptul nostru editorial este bazat pe omniprezenţa reporterilor noştri, fie că e vorba de un colţ îndepărtat de lume, de o capitală a unui imperiu modern sau de un centru raional oarecare din Moldova. Ştirile sunt la fel de importante, de oriunde ar veni”, este de părere George Orbean, manager de proiect la Jurnal TV.

Management românesc

Grila de programe Jurnal TV este axată în principal pe emisiuni de ştiri şi emisiuni informative. Buletinele de ştiri din oră în oră vor fi completate de emisiuni de dezbateri, de analiză şi de urmărire în direct a principalelor subiecte. Jurnal TV are în program şi emisiuni de „factual entertainment”, cum ar fi producţiile proprii – „Motoare”, „Punkt” şi „Acces Interzis”.

Televiziunea s-a implicat deja în mai multe proiecte sociale, chiar înainte de lansare. Campaniile „Marea Deszăpezire”, „Fii şi tu Moş Crăciun”, „Caravana Jurnal TV”, „Jurnal TV în cartierul tău” sunt doar începutul misiunii Jurnal TV de a le arăta moldovenilor că este în puterea lor să îşi schimbe viaţa în mai bine.

Managementul proiectului de lansare este, în mare parte, românesc. George Orbean este liderul echipei de configurare a staţiei şi are la activ un portofoliu consistent de televiziuni lansate: Naţional TV, Neptun TV Constanţa, reţeaua de staţii teritoriale Realitatea TV şi multe altele. „Acţionarul a optat pentru această echipă managerială în virtutea experienţei pe care o avem şi pe baza recomandării pe care ne-a făcut-o caietul nostru de rezultate. Criteriile noastre de performanţă sunt foarte stricte şi până acum ne-am mândrit cu fiecare proiect încheiat”, a subliniat George Orbean. Sursa: Jurnal.md

Un comentariu:

  1. felicitari...mult noroc in procesul de de-rusificare al moldovei...

    "Socialistii" francezi vor vinde portelicoptere fratilor "socialisti" rusi...detalii la mine pe blog..

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro