luni, 1 martie 2010

Mihai Ghimpu: Marian Lupu va deveni presedintele tarii pana la sfarsitul anului

Marian Lupu va deveni presedintele tarii pana la sfarsitul anului, iar Republica Moldova nu va avea alegeri in 2010, a declarat Mihai Ghimpu, prim-ministrul moldovean.

Premierul moldovean nu exclude posibilitatea ca alegerea presedintelui sa fie facuta de catre populatie si nu de parlamentari, sustinand ca, potrivit sondajelor de opinie, 70 la suta dintre moldoveni doresc sa isi aleaga presedintele prin vot direct, scrie Unimendia.

Acesta a adaugat si ca el il va vota pe Marian Lupu in oricare din aceste doua variante, amintind si ca liderii Aliantei pentru Integrare europeana nu au ajuns inca la o concluzie.

Presedintele Parlamentului a mai spus si ca Partidul Comunistilor nu va mai avea majoritate in Parlament si ca, astfel, comunistii nu vor mai putea sa revendice postul de presedinte al legislativului.

Potrivit Constitutiei din Republica Moldova, seful statului este ales cu votul a 61 de deputati din Parlament. Alianta pentru Integrare Europeana detine in acest moment 53 de mandate, fiind formata din patru partide politice si doi deputati neafiliati. 
----
Eu zic sa aveti grija la Lup, isi schimba parul, dar năravul ..ba! , Este un fost comunist și nu cred ca s-a spălat asa repede de vechile obiceiuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro