marți, 30 martie 2010

Tudor Gheorghe, aplaudat de presedintele Republicii Moldova

Tudor Gheorghe, care a sustinut pe 27 martie la Chisinau spectacolul "In cautarea dorului pierdut", dedicat cele de-a 92-a aniversari de la unirea Basarabiei cu Romania, a fost intampinat si aplaudat de presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Evenimentul a avut loc la Filarmonica "Seghei Lunchevici" din Chisinau, sala de spectacol fiind plina pana la refuz.

Tudor Gheorghe a cantat melodii din toate zonele folclorice romanesti, printre care Basarabia, Oltenia, Maramures si Transilvania. Spectatorii au fost placut surprinsi cu versurile poetilor Marin Sorescu, Grigore Vieru sau Nichita Stanescu pe care solistul roman le-a recitat.

La finalul spectacolului, dupa minute intregi de aplauze, Tudor Gheorghe a fost surprins de aproximativ 300 de oameni care il asteptau in fata Filarmonicii cu flori, printre acestia fiind si presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care l-a felicitat pentru aportul semnificativ adus culturii si traditiei.

Dupa acest moment, solistul a avut la dispozitie o coloana oficiala care l-a insotit pana la hotel.

Tudor Gheorghe este unul din solistii preferati ai romanilor de peste Prut, o strada din Chisinau purtandu-i numele.

Artistul Tudor Gheorghe va prezenta publicului noul sau spectacol, intitulat "Chemarea pasarii de acasa" si inspirat de versurile poetului Mircea Micu, intr-un turneu national care va debuta pe 14 mai, la Sala Palatului din Capitala, incepand cu ora 19.00, anunta organizatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro