joi, 29 aprilie 2010

Ghimpu sfideaza Rusia si nu participa la parada de pe 9 mai

Ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau, Valerii Kuzmin, spune ca Moscova nu a fost informata oficial despre refuzul Republicii Moldova de a participa la parada militara organizata pe data de 9 mai.

Declaratia vine dupa ce Mihai Ghimpu a spus ca nu merge la parada de la Moscova pentru ca "nu poate uita deportarile, foametea si crimele regimului sovietic".

"Nu pot comenta informatia ca Ghimpu nu merge la Moscova, pentru ca aceasta se schimba foarte des. Din datele noastre, Mihai Ghimpu va participa la summit-ul informal al sefilor de state CSI.

Cat despre parada, nu stiu, nu avem nimic oficial. Sper ca o astfel de informatie sa fie facuta publica in cel mai scurt timp, pentru ca delegatia moldoveneasca este asteptata la Moscova. Oricum, militarii moldoveni vor marsalui pe Piata Rosie, alaturi de alti soldati, reprezentanti ai coalitiei anti-hitleriste", a declarat Kuzmin, citat de Stirea Zilei.

Acesta sustine ca nu poate fi invocata lipsa unei invitatii la parada adresata lui Mihai Ghimpu, pentru ca i-a inmanat personal invitatia.

"Trebuie insa sa intelegeti ca o invitatie nu obliga la prezenta. Fiecare decide in cadrul tarii sale", a precizat Valerii Kuzmin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro