miercuri, 19 mai 2010

Pentru o zi, premierul Vlad Filat a devenit "jurnalist"

Nu este o glumă: premierul Vlad Filat a scris un articol în care se prezintă eforturile țării noastre pentru integrarea europeană, preluat azi, 18 mai, de mai multe publicații internaționale prestigioase.

Filat scrie că, după protestele din 7 aprilie, numite exagerat de presa internațională drept "Revoluția Twitter", la Chișinău a fost instaurat un Guvern democratic. "Deși clădirea Parlamentului încă nu este reconstruită, Guvernul depune efort să reconstruiască Moldova ca o țară democratică cu aspirații legitime de a adera la Uniunea Europeană", notează premierul.

"Forțele democratice ale R. Moldova au oprit încercarea Partidului Comuniștilor de a rămâne la putere. Comuniștii au avut nevoie de doar un vot pentru a rămâne la guvernare, dar nu au reușit. După alegeri, Alianța pentru Integrare Europeană, formată din patru partide politice, a venit la putere", explică Filat.


Premierul amintește că a moștenit de la comuniști un deficit bugetar de 16% din PIB și că țara a reușit să evite prăbușirea economică datorită sprijinului de la Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alți donatori.

Filat susține că pentru cetățenii R. Moldova contează să obțină un regim fără vize cu UE, iar autoritățile depun efort pentru ca să fie creat un spațiu economic mai atractiv pentru cetățenii din regiunea Transnistreană.

Articolul a fost scris pentru Project Syndicate, un consorțiu de 433 de ziare din 150 de țări. În acest moment, articolul a fost publicat în mai multe ziare internaționale prestigioase, printre care:
1. The Moscow Times,
2. Gulf Times,
3. Kyiv Post,
4. TODAY’S  ZAMAN.

Aici poate fi găsit articolul integral, tradus în câteva limbi de circulație internațională, precum engleza, chineza, spaniola, franceză și arabă.

Printre autorii, care au scris pentru Project Syndicate, sunt personalități ca Ban Ki-moon, Tony Blair, Jimmy Carter, Joschka Fischer, Mikhail Gorbachev, Václav Havel, Javier Solana, Yuliya Tymoshenko, Dominique Strauss-Kahn etc.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro