marți, 18 mai 2010

Scrisori din casa de nebuni: De ce comuniştii nu sunt români?

Ieri am discutat despre prejudecăţile faţă de comunişti. Unii cetăţeni retrograzi cred că un comunist are neapărat corniţe, că se teme de cruce, că e bătut cu leuca sau este într-o doagă, ca Mişin sau Dodon. Ceea ce nu este obligatoriu. Comuniştii sunt acuzaţi pe nedrept, spuse Scurtoi, aducând drept exemplu cazul lui Iurie Muntean, cel care a dansat, cu zece ani în urmă, hora unirii la Los Angeles. Oare un comunist nu poate fi şi unionist? – se întrebă Cozonac.

Chiar dacă este necrofil care juisează la vederea cadavrului lui Lenin, de ce nu se admite că în rest el poate fi un om normal, ca toţi oamenii? De ce se crede că un comunist nu gândeşte, nu analizează, că nu citeşte decât Manifestul PCRM? Poate că Muntean este un cărturar discret, poate că l-a citit în taină pe Creangă şi Eminescu, poate că a strâns semnături pentru alfabetul latin, poate că a fost cu părinţii la Podul de Flori şi a plâns în secret la arborarea tricolorului pe batimentul preşedinţiei? De ce se crede că un comunist este neapărat un comisar cu creierii spălaţi? Un comunist unionist este ca un imperialist paşnic, - spuse Scurtoi. Comuniştii îs oameni ca toţi oamenii, numai că îs oţeliţi. Ei nu dau niciodată înapoi, ci merg numai înainte spre viitorul luminos al omenirii, spuse moş Dumitru.

Auzind de viitorul luminos al omenirii, nebunii se luminară la faţă. În comunism e bine, spuse sanitara Vera. Acolo curg râuri cu lapte. Şi unde se scaldă oamenii? - se interesă liceana Ala. Ei se scaldă în iazuri, explică sanitara Vera răbdător. Nu recomand să vă scăldaţi în iazurile colhoznice, fiindcă îs pline de bălegar. Eram cât pe ce să mă înec odată în iaz, fiindcă mi-a întrat o bucată de baligă în gură, spuse moş Dumitru. Ia, marş la baie! – se înfurie sanitara Vera, punând punct discuţiei.

Acuma stau şi mă gândesc: dacă în comunism curg râuri de lapte, este acesta pasteurizat sau nu? Nu se înăcreşte oare pe timp de vară? Căci dacă se înăcreşte, eu unul nu sunt de acord să trăiesc în apropiere.

Al vostru cominternaut, lactofilat, chişleacolog, Ion Buraga

foto: gatsbysmonologue. wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro