sâmbătă, 19 iunie 2010

Filat pentru Euronews: Există un termen pentru aderarea R. Moldova la UE și este unul destul de aproape!

"Există un termen pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană și este unul destul de aproape, dar prefer să nu vorbesc acum despre acest subiect. Aderarea este direct legată și de modul în care vom acţiona în Republica Moldova." Declarația aparține premierului Vlad Filat, lansată într-un interviu pentru Euronews.

Întrebat de Euronews "care este cel mai important acord pe care l-a semnat cu Uniunea Europeană?", Filat a menționat "decizia de a începe pregătirile pentru liberalizarea regimului vizelor", deoarece "întreaga noastră societate merită acest rezultat de succes".

Premierul nu a exclus că ar putea candida la funcția de șef al statului, dar a precizat că "este o decizie care va fi luată la momentul oportun".

Referitor la relațiile R. Moldova cu România premierul Filat a subliniat că "România este mai mult decât un stat vecin".

Vlad Filat a mai declarat că nu doar R. Moldova este afectată de conflictul transnistrean, dar întreaga comunitate europeană și că "retragerea armelor şi trupelor ruseşti din Transnistria este doar una dintre măsurile care trebuiesc luate".

Vezi aici interviul integral.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro