vineri, 25 iunie 2010

Rusia critică decretul lui Ghimpu de comemorare a ocupației sovietice: "Este o prostie şi un analfabetism istoric"

"Este o prostie şi un alfabetism istoric. E regretabil faptul că pentru guvernarea actulă a Moldovei sunt mai importante dividendele politicii interne decât adevărul istoric şi responsabilitatea morală pentru ceea ce se întâmplă", a declarat preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Relaţii Externe, Constantin Cosaceov, comentând decretul președintelui interimar Mihai Ghimpu referitor la desemnarea zilei de 28 iunie ca Zi de Comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice din 1940.

Cosaceov consideră că "nu trebuie să reacţionezi la o prostie, fie şi la nivel politic", dar a precizat că "Rusia trebuie să reacţioneze la calificarea trupelor ruse din regiunea transnistreană drept trupe de ocupaţie", lucru ce se afirmă în document.

Politicianul a calificat decizia lui Ghimpu drept una odioasă, o dovadă a faptului că "guvernarea actuală din Moldova luptă cu opoziţia comunistă".

UNIMEDIA precizează că astăzi, 24 iunie, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a desemnat ziua de 28 iunie drept Zi de Comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice din 1940, "când trupele sovietice au ocupat teritoriul Basarabiei şi partea de nord a Bucovinei, contrar voinţei populaţiei acestor ţinuturi".

Sursa: UNIMEDIA

Un comentariu:

  1. stim cu totii ca adevaraul rus sau sovietic nu valoreaza nici cat o ceapa degerata...hai si la mine pe blog, multi ii plang de mila santajistului diaconescu..

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro