joi, 22 iulie 2010

Basescu raspunde operatiunii informationale rusesti din presa occidentala


Bucuresti, Romania/Romanian Global News
miercuri, 21 iulie 2010
De cateva zile asistam cum aricole de presa, trase la indigo, apar in ziare din Germania, Marea Britanie si Italia. In trei ziare ca sa fim corecti: Der Spigel, The Daily Telegraph si Il Giornale. Toate trei, conform unei minime analize de text, au folosit aceeasi sursa pentru a-si scrie articolele. Toate trei sunt indignate de faptul ca Romania acorda dreptul basarabenilor de a-si redobandi cetatenia romana furata prin Pactul Ribentropp - Molotov dar si prin aranjamentele ulterioare de la Yalta.
Calul de bataie invocat de cele trei publicatii ar fi ca bietele lor tarisoare, in particular, si UE in general, vor fi invadate de cele trei milioane de basarabeni care ar primi cetatenie romana. Evident cele trei publicatii nu amintesc un cuvant despre sutele de mii de cetatenii pe care Marea Britanie, Germania si Italia le acorda anual pakistanezilor, indienilor, turcilor, kurzilor, marocanilor, albanezilor samd.

De fapt cele trei publicatii, la o comanda banoasa, venita probabil de undeva din Est, invoca un fals motiv, pentru a pune presiune si a stopa un fenomen absolut natural, dar care deranjeaza profund interesele strategice ale Rusiei. Si anume reapropierea Basarabiei si basarabenilor de Tara de la care au fost rupti.

Cele trei publicatii nu au fost decat pionii unei operatiuni informationale complexe pe care Rusia o desfasoara pentru a stopa revenirea Basarabiei si basarabenilor acasa. Operatiunea este vasta si va continua, parte a acesteia au fost inclusiv discutiile ruso-germane privind conflictul transnistrean si asa zisa retragere a trupelor de ocupatie ruse din Basarabia.

La intrebarea tendentioasa a unei „antene” de la Bucuresti, (care incerca sa puna in spatele celor trei publicatii intreaga Uniune Europeana, sau state ale UE), Traian Baseascu a raspuns cu o intrebare, dorind sa stie, concret, ce state si ce lideri europeni s-au aratat ingrijorati de gestul Romaniei. La aceasta reactie a Presedintelui „antena” s-a fastacit si a dat-o la intors.

Presedintele a raspuns, intr-o conferinta de presa tinuta ieri 20 iulie, ca "Moldovenii care primesc cetatenie stau in cea mai mare parte in Romania, in primul rand. In al doilea rand, in Uniunea Europeana sunt aproximativ un milion de moldoveni care lucreaza ilegal, poate ii ajuta cineva sa se legalizeze", seful statului facand aluzie directa la faptul ca povestea este cusuta cu ata alba si ca daca statele UE ar avea o problema ar trebui in primul rand sa o solutioneze pe cea a celor care lucreaza ilegal si apoi sa se ingrijoreze de cei care vin legal.
"Noi avem o obligatie de sange, sa ii sprijinim. Daca tot sunt in Uniunea Europeana si lucreaza, cum Dumnezeu nu ii observam cand lucreaza la negru, dar ii observam cand vin legal”, a spus Traian Basescu.
Romanian Global News

2 comentarii:

  1. Poate stie cineva: cati dintre cetatenii Republicii Moldova sunt cu a doua cetatenie bulgara?
    Acum cativa ani stiam ca erau cam de acelasi ordin de marime cu cel al acelora cu a doua cetatenie romana!
    In ultima vreme e o
    L I N I S T E.........................

    RăspundețiȘtergere
  2. Iata adevarul pe care CALAII OCUPANTI RUSI NU AU VRUT SA-L INVATAM LA SCOALA:

    "RUMÂN înseamnă ROMANUS şi unul când întreabă pe celălalt despre limbă, zice până în ziua de azi: ştii RUMÂNEŞTE? ceea ce este aproape:"SCIS ROMANICE?", NU YICE "MOLDOVENEŞTE"."
    (Miron Costin 1684)

    AFARA CU ARMATA RUSA DE OCUPATIE de pe pamantul ROMANESC,sfant si stramosesc al Baqsarabiei!

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro