marți, 20 iulie 2010

B.L. : BĂSESCU ESTE ALĂTURI DE TRISTA BASARABIE

BĂSESCU RESTABILEŞTE CETĂŢENIA ROMÂNĂ A BASARABENILOR CONFORM DREPTULUI ISTORIC, IAR BASARABENII INTRĂ ÎN UE PE UŞA DREPTULUI INTERNAŢIONAL
În ultimul timp presa occidentală este supărată foc pe Traian Băsescu. După “Der Spiegel”, şi “The Daily Telegraph” România, ca să vezi, ar baga moldovenii în UE pe uşa din spate.
După ce publicaţia germană “Der Spiegel” a publicat săptămâna trecută un articol în care afirma că România, prin simplificarea legii cetăţeniei, bagă moldovenii în UE prin uşa din spate, este rândul presei britanice să preia ideea, cu un titlu similar, dar concretizat pentru cazul Marii Britanii.
Mizând pe mai vechea fobie a presei tabloide britanice în privinţa unui val de imigranţi estici aducători de “rele”, “The Daily Telegraph” avertizează că mii de moldoveni ar putea cere beneficii sociale în Marea Britanie, împovărând şi mai mult o economie aflată în recesiune.
Articolul aminteşte de perioada dinaintea aderării României la UE, când presa tabloidă britanică scria cu regularitate despre perspectivele sumbre ce aşteptau Marea Britanie - pe plan social, dar şi pe plan infracţional - odată cu intrarea în UE a României şi Bulgariei. Cele două ţări au fost, de altfel, singurele pentru care Londra şi-a închis piaţa muncii, temându-se de un nou fenomen de tip “instalatorul polonez”.
Preşedintele Traian Băsescu urmăreşte visul României Mari, iar astfel sute de mii de nefericiţi din Republica Moldova, cărora Bucureştiul le va elibera paşapoarte româneşti, vor putea intra liber în Uniunea Europeană, notează un material-reportaj publicat luni de cotidianul italian Il Giornale, citat de Agerpress.
Datorită noilor paşapoarte, totul e deja pregătit pentru un nou val de emigrare spre Occident. Şi aşa, în timp ce Bruxelles-ul stă şi priveşte, Moldova e deja printre noi”, se încheie articolul din Il Giornale.
Nu ştim cine stă în spatele acestor ziare, dar am vrea să amintim ziariştilor onorabili germani şi celor britanici că Basarabia nu va uita niciodată anul fatal 1939 şi Pactul Molotov-Ribbentrop prin care se stabilea sferele de interes germane şi sovietice. Document, semnat de către ministrul de externe sovietic Viaceslav Molotov şi ministrul de externe german Joachim von Ribbentrop, în prezenţa lui Stalin. « Scopul declarat al acestui pact era, din punctul de vedere oficial al Germaniei, ca cel de-al Treilea Reich să-şi asigure flancul estic în perspectiva iminentei invadări a Poloniei, petrecută, de altfel, cu o săptămână mai târziu, la 1 septembrie 1939.
Ambele ţări agresoare voiau să se asigure, cel puţin oficial, că vor avea spatele „acoperit” în procesul de împărţire în două a ceea ce rămasese neocupat şi/sau neîmpărţit din Europa. Cruzimea şi cinismul celor doi dictatori, Hitler şi Stalin, s-au repercutat timp îndelungat, prelungind cel de-al Doilea Război Mondial cu Războiul Rece şi cu scindarea Europei în două prin Cortina de fier între anii 1945-1989. În aceşti 45 de ani, Europa Occidentală a progresat prin practicarea democraţiei şi a economiei libere în toate ţările aflate la vest de Cortina de fier, în timp ce Europa de est, aflată la est de Cortina de fier, a avut parte de regimuri totalitare mai dure sau mai puţin dure, dar aservite Kremlinului, şi de economii centralizate, de stat. (ro.wikipedia.org)
„După 23 august 1944, majoritatea forţelor politice interne au susţinut necesitatea revenirii ţării la cadrul de dezvoltare democratic. Decretul nr. 1626 din 31 august 1944 a repus, parţial, în drepturi Constituţia din 1923. Dar, înţelegerile secrete între Marile Puteri au decis altfel soarta României. La 9 octombrie 1944, în cadrul unei întrevederi la Moscova, Churchill a propus lui Stalin şi a obţinut din partea sa împărţirea Europei de Est şi Sud-Est în sfere de influenţă, după cum urmează:

Soarta a milioane de locuitori a fost decisă astfel printr-un simplu petic de hârtie cu câteva socoteli. Adevăratul partaj al Europei în sfere de influenţă îşi are originea încă în înţelegerea de la Teheran din 1943. în cadrul întâlnirii la nivel înalt de la Ialta (februarie 1945), aproape muribund, preşedintele american Roosevelt a acceptat toate cererile sovietice. O scrisoare a premierului britanic Churchill către Stalin, din 29 aprilie, 1945, a recunoscut interesele predominante ale U.R.S.S. în Bulgaria şi România.
România a fost ocupată, după evenimentele din luna august 1944, de Armata Roşie, care a devenit garantul transformării ţării într-un satelit sovietic, iar Basarabia şi Bucovina au rămas ocupate de Uniunea Sovietică, populaţia din aceste zone fiind supusă, din nou, exceselor rusificării forţate.”(România pe drumul către totalitarismul comunist (1944- 1947).
Basarabia nu-i va uita niciodată pe HITLER, CHURCHILL-ROOSEVELT-STALIN, care au băgat-o în lunga sclavie bolşevico-rusă supusă unui genocid, separând-o de Patria-Mamă, România.
Basarabenii sunt români şi europeni prin naştere, ei trăiesc pe pământ românesc, chiar dacă provizoriu în două state românesşti. E dreptul lor istoric de a-şi restabili cetăţenia română.
„Tot aceste ziare ameninţă, ducând o campanie antiromânească, că odată cu integrarea României în UE, valuri de barbari români vor ocupa locurile de muncă ale bieţilor britanici şi că sistemul de siguranţa internă al Marii Britanii se va prăbuşi sub loviturile nimicitoare ale infractorilor români. Campania, s-a dovedit a fi doar o mare fumigenă pentru pampalaii care cumpărau fiţuica.
Marea problemă pe care de fapt o au cei care stau în spatele articolelor din Germania şi Marea Britanie şi care cu siguranţa au în spate interese ruseşti, este că Basarabia şi basarabenii revin înapoi acasă. Adică revin înapoi la neamul de care au fost rupţi, revin în Tara mamă, România, nu numai cu sufletul ci şi instituţional, luând înapoi ce le-a fost luat cu forţa tancurilor ruseşti şi cu înţelegerile de culise de care nici britanicii nu sunt străini, adică cetăţenia română.
Potrivit unui raport al UE, citat de Romanian Global News, în 2008, la nivelul întregii Uniuni Europene 696.000 de persoane au devenit cetăţeni ai unui stat membru. Cele mai multe cereri de acordare a cetăţeniei le-a aprobat Franţa (137.000), urmată fiind de Regatul Unit (129.000) şi Germania (94.000). Iată că România nu se află în primele trei clasate din UE. Conform logicii articolelor antiromâneşti care au apărut deja în Germania şi iată Marea Britanie, următorul articol va apare în Franţa. Evident articolul din The Daily Telegraph, nu povesteşte un cuvinţel despre cele 130.000 de cetăţenii acordate de Marea Britanie în 2008, în mare parte pakistanezilor şi indienilor… ( Romanian Global News )
Interesant cât se plăteşte şi cât se încasează pentru asemenea articole şi cine achită pentru aceste „opere” tendenţioase? Nu cumva Moscova?
Băsescu, un adevărat român, nu face decât ce este obligat să facă orice român. Îşi ajută românii răpiţi odinioară de la Patria-mamă, România de URSS, rapt acceptat de Marile Puteri.
Din cauza Germaniei şi a Rusiei basarabenii nu sunt acum uniţi cu Ţara mamă, România şi toti românii sunt obligaţi să-i ajute aşa cum pot, suntem acelaşi neam, limbă, tradiţie, religie etc, SUNTEM ROMÂNI ŞI PUNCTUM, aşa că germanii ar trebui să mai tacă că şi ei au fost în aceeaşi situaţie : „DOUĂ STATE UN SINGUR POPOR „.
Dar ce-ar fi dacă Romania şi Moldova ar cere despăgubiri de la Germania şi Rusia pentru consecinţele pactului Molotov –Ribentropp ?
Publicaţia germană a uitat probabil că au existat două Germanii. Şi una din ele a fost ocupată de sovietici. La fel există şi două Românii, una ocupată până astăzi de sovietici.
Da, sunt basarabeni care au depus pentru cetăţenia română, dar nu pentru ca sa fugă din ţară, ci pentru a putea călători liber în Europa, sau poate se vor duce să lucreze în Romania, nu vor să lucreze la negru în altă parte, doar oficial, în Romania sau în Moldova. Şi foarte mulţi îşi fac cetăţenia pentru că simt româneşte.
Trebuie să fii cinic să faci panică în situaţia în care UK oferă câte 130,000 de cetăţenii indienilor, pakistanezilor, irakienilor etc. şi să te plângi că ar putea să ajungă şi câteva mii de moldoveni în UK să lucreze mai mult la negru, neavând beneficiile acelor cetăţeni din Asia.
Aceşti britanicii au avut periodic fobii de invadare faţă de toate ţările noi care intrau în UE. Fobia de invadare este cauzată de izolationizmul insular care a devenit genetic la ei. Moldovenii ar fi o scăpare, o soluţie pentru Marea Britanie, care duce lipsa de populaţie activă muncitoare. Ori musulmanii şi negrii sunt mai buni?
Dar să nu uităm, că ruşii au cumpărat în Anglia o sumedenie de gazete, saituri şi jurnalişti.
Interesant lucru, dar ce se va întâmpla cu UE dacă se vor elimina vizele pentru cetăţenii Rusiei, de unde , evident, va veni un val de criminali, cautând să-şi desfăşoare “buissnesul” în UE. Acest proces ar fi o problemă serioasă pentru securitatea Europei. Pe când 3 - 5 mii de moldoveni - români pentru UE e o nimica toată, după cum în RM ar veni vreo 3 - 5 sute de străini.
Un lucru trebuie să fie clar pentru toată Europa şi Rusia. Băsescu restabileşte cetăţenia română a basarabenilor conform dreptului istoric, iar basarabenii intră în UE pe uşa dreptului internaţional.
Românimea ştie să fie solidară şi la bine şi la greu. Băsescu este alături de trista Basarabie.
Să trăieşti, Măria ta, Preşedinte al tuturor românilor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro