marți, 20 iulie 2010

Dan Dungaciu: Moldova să devină un tren aşezat pe calea ferată cu ecartament european.

Președintele interimar al Republicii Moldova are un nou consilier: Dan Dungaciu, cunoscut profesor de sociologie la Universitatea din București. Este o achiziție importantă pentru PL avînd în vedere lipsa de specialiști notorii în acest partid. De fapt Dungaciu nici nu avea prea multe opțiuni: PL sau PLDM. Aceastea sunt cele două formațiuni care au o mare afinitate pentru România și proiectul european al Republicii Moldova.

România a declarat deschis susținerea Republici Moldova, însă avînd în vedere situația politică atât din România cât și din Moldova nu există o afiliere politică directă, astfel încât nici statul român, nici partidele din România nu pot susține o formațiune sau alta. Decizia lui D. Dungaciu de a veni la Chișinău este una strategică pentru PL deoarece prin felul de a fi a lui Ghimpu acest partid pierduse din electorat. Liberal-democrații în schimb au o creștere constantă astfel pentru a întări a doua formațiune de orientare românească era nevoie de o somitate în acest partid. În plus Dungaciu este editorialist la ziarul Timpul ceea ce va ”îndulci” mediatic relațiile dintre PLDM și PL.

România trimite astfel cadre foarte bine pregătite în Republica Moldova și pregătește această țară să acționeze în manieră europeană iar metodele sovietice promovate de Voronin & Co încă prezente, încep a fi schimbate.
Sursa: http://www.desenator.com/2010/07/173/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro