duminică, 25 iulie 2010

Iurie Reniţă a înmânat preşedintelui Traian Băsescu scrisorile de acreditare

Noul ambasador al Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului i-a urat diplomatului moldovean  succes în exercitarea misiunii sale în România, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În discuţia prilejuită de această ocazie, ambasadorul moldovean a reiterat deplina disponibilitate a autorităţilor de la Chişinău în vederea dinamizării şi extinderii relaţiilor cu România bazate pe comuniunea lingvistica, istorica si culturală a celor doua state.

Reniţă  a accentuat apartenenţa Republicii Moldova la spaţiul valoric al Uniunii Europene şi importanţa consolidării sprijinului şi asistenţei oferite de România în procesul de integrare europeană.
Preşedintele Traian Băsescu a reafirmat sprijinul României pentru consolidarea parcursului democratic şi apropierea de structurile europene a Republicii Moldova. Şeful statului a arătat că România îşi va respecta angajamentele pe care şi le-a luat faţă de Republica Moldova atât în cadru bilateral, cât şi european.

Băsescu a subliniat importanţa încheierii Declaraţiei de parteneriat strategic pentru integrarea europeană a Moldovei care oferă cadrul necesar dezvoltării viitoare a relaţiilor bilaterale şi susţinerea de către România a obiectivului european al ţării noastre.

Amintim că numele viitorului ambasador al Republicii Moldova în România a fost anunţat pentru prima dată de către președintele interimar Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit lui Ghimpu, Iurie Reniţă este un om cu experienţă în diplomație, fiind anterior implicat în mai multe proiecte ale OSCE.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro