miercuri, 7 iulie 2010

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei: Apreciez calitatea legumelor şi a vinurilor moldoveneşti

„Apreciez calitatea legumelor moldoveneşti, ele sunt bio şi au un gust foarte bun. De asemenea îmi plac foarte mult vinurile din Moldova, sunt foarte bune”. Declaraţia aparţine ministrului Afacerilor Externe al Finlandei, Alexdander Stubb, şi a fost lansată astăzi, 7 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu omologul său moldovean, Iurie Leancă.

„Când vorbim despre exportul şi comerţul de produse moldoveneşti în Finlanda, trebuie de luat în calcul că este un export în Uniunea Europeană. Deci, Republica Moldova are perspective enorme de dezvoltare şi o piaţă de desfacere pe măsură”, a subliniat Alexdander Stubb.

Ministrul moldovean a menţionat că Finlanda este un partener strategic al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană şi a ţinut să mulţumească pentru sprijinul acordat de oficialii de la Helsinki.

„În cadrul dialogului am discutat despre liberalizarea regimului de vize, despre zona de liber schimb, precum şi acordul de asociere”, a declarat Iurie Leancă.

În timpul vizitei ministrului finlandez la Chişinău, întreprinse în urma invitaţiei  vicepremierului şi ministrului, Iurie Leancă, a fost examinat, de asemenea, stadiul actual al parcursului european al Republicii Moldova şi modalităţile de eficientizare a acestui proces, soluţionarea conflictului transnistrean, precum şi subiecte de intensificare a relaţiilor bilaterale între cele două ţări.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro