duminică, 15 august 2010

Ajutor din Romania: 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie vor veni din România ca ajutor pentru construcția caselor sinistraților


În prezent, autorităţile vamale din R. Moldova și România se pregătesc pentru a asigura un coridor verde pentru cele circa 500 de TIR-uri ce urmează să transporte materialele pentru construcția caselor sinistraților, ce au avut de suferit în urma inundațiilor. Informația a fost făcută publică la ședința Comisiei pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

Prim-ministrul Vlad Filat a cerut şi pregătirea din timp către recepţionarea ajutorului sub formă de materiale de construcţie pe care România a anunţat că-l va acorda ţării noastre.

Marcel Răducan a informat că spaţiul pentru stocarea acestor materiale de construcţie a fost deja identificat, fiind vorba atât de spaţii închise, cât şi de spaţii în aer liber, dar care sunt îngrădite şi păzite.

Amintim că ajutorul reprezintă o parte din grantul de 100 de milioane de euro, pe care președintele român Traian Băsescu a anunțat că România îl oferă pentru R. Moldova în anii 2009 - 2013.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro