duminică, 12 septembrie 2010

Cum a fost scos TVR 1 din Basarabia; Plahotniuc - omul Moscovei?

Intr-o scrisoare deschisa adresata Romanian Global News, Razvan Paveliu, fostul director al "Telefe M International", descrie tentaculele mafiei de dincolo de Prut, tentacule specifice prin metoda, organizare si scopuri, serviciilor secrete rusesti. Este Vladimir Plahotniuc o interfata prin care Moscova incearca sa preia controlul politic la Chisinau? Faptul ca a fost complice la eliminarea TVR 1 de pe piata mediatica basarabeana, actiune descrisa in scrisoarea lui Razvan Paveliu, face din Plahotniuc un pion al intereselor antiromanesti din Basarabia?

„Ma numesc Razvan Paveliu si sunt fostul director al "Telefe M International", o companie off-shore ce apartine unui controversat om de afaceri din Moldova – Vladimir Plahotniuc.

Imi asum declaratiile si sunt gata sa fiu martor intr-o ancheta corecta, care sa scoata la iveala coruptia si cele mai ascunse tentacule ale mafiei create pe vremea comunistilor in Moldova, caracatita ce capata puteri si in timpul guvernarii democrate” suna introducerea scrisorii primita la redactie. Va invitam sa citit materialul.

Scurta introducere

In ultimele doua saptamani, Moldova afla prin intermediul presei libere cine este acest ”business man”, cum a reusit sa deposedeze de proprietati atat Statul, cat si oameni de afaceri, prin aceleasi metode de raider, cum s-a imbogatit executand treburile murdare ale ex-presedintelui comunist Voronin, cum a profitat de protectia comunistilor pentru a schimba peste noapte proprietatile unor oameni sau si-a insusit bunuri ale Statului…

Problema ridicata de presa din Moldova este cu atat mai grava cu cat aceste actiuni de deposedare continua astazi, cand comunistii nu mai sunt la putere, dar acest Plahotniuc continua sa fure utilizand aceiasi functionari, platiti din banii oamenilor ca sa reprezinte institutiile fundamentale ale Statului, unii chiar avansati in functie o data cu venirea democratilor la guvernare. Sistemul corupt, mafiot, este scos la iveala si arata probleme grave cu care se confrunta Statul Republica Moldova, oamenii care in marea majoritate duc un trai mai mult decat modest, saraci si cu un viitor instabil.

Moldovenii asista acum la dezvaluiri uluitoare, afla cum Procurorul General a fost numit in functie in urma unei trageri la sorti intre partidele politice, vehiculandu-se suma naucitoare de 2 milioane de dolari platiti mita unui politician ”democrat” pentru a numi in această functie cheie un instrument al acestui Vladimir Plahotniuc. Oamenii de afaceri sunt deposedati de averi, mai apoi intimidati prin deschiderea unor dosare penale inventate, fara dovezi, perchezitionati fara martori, urmariti si amenintati ei si familiile lor, de aceiasi slujbasi ai Statului ce figureaza (nu prin coincidenta) in fiecare din miile de cazuri – judecatori, anchetatori ai Centrului de Combatere a Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC), Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), functionari ce executa fara a-si da seama de gravitatea faptelor.

Disparitia TVR 1 din Moldova In luna septembrie a anului 2007, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA - echivalentul CNA-ului de la Bucuresti) a preluat abuziv frecventa Societatii Romane de Televiziune in toamna anului 2007. Motivul invocat era neachitarea unei facturi catre Radiocomunicatii. SRTV avea un contract incheiat intre Guvernul Romaniei si cel de la Chisinau si era valabil pana in 2011, fara vreo clauza care sa prevada anularea contractului in caz de neplata. Este foarte misterios faptul ca pana astazi, autoritatile de la Chisinau, nu au intreprins nicio masura pentru a retransmite TVR1 pe frecventa de Stat cu acoperire nationala, desi noua guvernare si-a asumat in repetate randuri rezolvarea acestei probleme imediat dupa plecarea comunistilor de la putere.

De la preluarea ilegala a frecventei si pana in prezent, este retransmis postul TV ANTENA 1, cu insertii locale – filme, muzica si desene animate difuzate fara drepturi de autor. Canalul TV se numeste 2 PLUS, si apartine lui Vladimir Plahotniuc.

După ”castigarea” concursului CCA, in toamna anului 2007, am fost impreuna cu Dl. Plahotniuc la sediul SRTV, unde consilierul ex-Presedintelui Societatii Romane de Televiziune - Doamna Mura Franculescu - ne-a facilitat o audienta la Dl. Alexandru Sassu. Eu am fost rugat la un moment dat sa parasesc biroul luxos al Presedintelui SRTV si sa astept in afara oficiului Domnului Sassu, iar negocierile pentru eventuala retransmitere TVR 1 prin compania off-shore a controversatului om de afaceri moldovean ("castigatoarea" frecventei), s-au purtat între D-na Franculescu si Domnii Sassu si Plahotniuc. Mie mi s-a dat sarcina sa tin legatura cu Dl. Remus Codreanu – juristul SRTV, pentru perfectarea unui contract intre cele doua parti. Desi eram convins inca de Plahotniuc ca este totul ”aranjat” si ca TVR 1 nu va disparea de pe teritoriul Moldovei, incercand la randul meu sa conving de faptul ca Plahotniuc este un bun samaritean, care a aflat de preluarea frecventei cu acoperire nationala de o structura dubioasa, care vrea să scoata TVR 1 din peisajul mediatic de la Chisinau si doreste plasarea unui post TV rusesc, am inceput sa am remscari de indata ce mi-am dat seama ca am fost mintit la fel ca intreaga societate si reprezint un simplu instrument in mainile unui personaj care vrea doar sa isi creeze un imperiu mediatic, pentru a-si asigura un monopol si in piata de publicitate din Moldova, asa cum a monopolizat importul de carne.

La scurt timp de la vizita din Bucuresti, D-na Franculescu nu a mai raspuns la telefoanele mele, urmand sa aflu ulterior de la Dl. Codreanu faptul ca SRTV a actionat Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Moldova, in judecata la CEDO. In primavara anului curent, inainte de a fi destituit din functie, Dl. Alexandru Sassu a venit la Chisinau, unde dadea garantii alaturi de oficiali locali, ca aceasta problema e ca si rezolvata. Pe de alta parte, avocatul SRTV - Janeta Hanganu a declarat cateva zile in urma la un post local de televiziune (Jurnal TV) ca din motive tehnice nu este posibila retransmiterea TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova si ca se discuta acum despre posibilitatea includerii TVR 1 in lista cablistilor pana in 2012... Dumneaei a mai menţionat ca in lipsa unei frecvente nationale libere, atunci cand va aparea televiziunea digitala, problema retransmisiei TVR-ului va fi rezolvata.

Conflictele ce vizeaza SRTV, mai ales in perioada cand Alexandru Sassu a fost presedinte s-au tinut lant. Faptul ca ex-presedintele SRTV a fost candva membru PDL, dar numai dupa ce a trecut in tabara PSD a fost numit in importantul scaun de bugetar, a continuat cu un scandal uluitor in interiorul redactiei „Jurnalului” TVR impartita in tabere evidente: cei vechi si cei adusi. Culmea a fost cand Rodica Culcer ”si-a permis” ca Director de stiri sa difuzeze filmul celebru „Spagă pentru Remes”, care a dus mita la culmile decadentei – pe langa bani se poate CERE si caltabos sau tuica… Doamna Culcer a fost demisa de Sassu, care o avea consilier principal pe Mura Franculescu, candva sfetnic apropiat a lui Dan Voiculescu.

Coincidenta sau nu, SRTV pierde in timp ce Antena 1 a obtinut drepturile de televizare pentru Liga 1 nationala de fotbal. Romanii au fost suparati, dar s-au resemnat rapid si in acest caz… ca doar, asa e in fotbal… Poate de acum inainte nu vom mai auzi de conflicte ale SRTV… dar, iata ca autoritatile tac pe ambele maluri ale Prutului, probabil suparati ca a aflat si CEDO de disparitia TVR 1 din Moldova. Cine e vinovat? Cine ascunde adevarul? Eu va spun cine profita material de asta si pot demonstra acest lucru… Mafia moldoveneasca

Oamenii cunosc faptul ca Romania, tara membra a UE, care are posibilitati financiare considerabil mai mari comparativ cu R. Moldova, amana de multa vreme digitalizarea TV si fiecare moldovean sta cu frica in san asteptand urmatorul caz pronuntat la CEDO, unde Statul (adica fiecare om in parte) trebuie sa despagubeasca din propriul buzunar vreo societate sau persoana fizica. E vorba de zeci de milioane de euro platiti de toti contribuabilii pentru furturile ce INCA se petrec in Moldova, cu semnaturile functionarilor publici. Problema este cu mult mai grava nu doar prin faptul ca aceste faradelegi continua si dupa plecarea comunistilor de la putere, care au creat acest sistem corupt, mafiot, dar cazurile cu delapidarile ce vor depasi sute de milioane, asteapta sa fie pronuntate pe masa judecatorilor CEDO.

Statul este foarte dur atunci cand oamenii de rand evita sa declare de unde au bani sa supravietuiasca, cum isi castiga existenta membrii familiilor aflati peste hotare, ce trimit banii acasa, in Moldova – tara care inca mai exista gratie acestor sacrificii. In acelasi timp, functionarii platiti de tot omul taxat si impozitat, declara venituri lunare mai mici decat salariul mediu pe economie, dar au case impunatoare, merg in masini luxoase si isi permit vacante la care majoritatea moldovenilor nici nu indraznesc sa viseze.Apar multe intrebari, pe care basarabenii le cunosc mai bine. Presa din Chisinau nu este afectata de stiri ”senzationale”, iar oamenilor nu le arde sa afle cine e blonda cui sau sa descopere poze ”incendiare” cu vreun pitic porno.

Moldovenii de dincolo de Prut duc o viata mai mult decat modesta… si nu pentru ca ar merita blestemul lasat mostenire de multi ani de comunism si de dictatura sovietica, atunci cand nici macar nu puteau vorbi romaneste de frica sa nu-i deporteze in Siberia, atunci cand cuvantul roman era tabu, iar cartile in limba materna erau aduse in mare secret de la Moscova si citite pe ascuns, putine ajungand sa vada lumina tiparului in Chisinau, tipar cu caractere chirilice ce impunea o limba inventata de regimul stalinist - limba moldoveneasca, creata sa denatureze voit limba romana… un idiotism sustinut de ex-presedintele comunist Voronin si adeptii sau discipolii sai.Iata insa ca anume intr-o asemenea societate injosita, saraca si dornica sa demonstreze ca are valori reale… apar indivizi de tipul lui Vladimir Plahotniuc. Sunt convins ca sunteti la curent cu subiectul respectiv si ca puteti aduce multe exemple similare din Romania. Iata ca suntem frati cu basarabenii nu doar prin limba, Eminescu sau Stefan cel Mare, dar si prin aceleasi sisteme corupte si indivizi care fura, care devin bogati peste noapte… iar noi asteptam sa se faca dreptate…

Cine ne salveaza?

Rog toti bunii romani sa sustineti lupta oamenilor de buna credinta cu mafia moldoveneasca… A fost creat un site www.antimafie.jurnal.md, unde am depus marturii, documente scanate, dovezi ce evidentiaza schemele mafiote. Suntem oameni reali, oameni asupriti si sper sa aiba mai multi curajul sa depuna marturii in fata presei, daca nu avem justitie… Toti sunt oameni onorabili, fara incalcari ale legii pana a-l cunoaste cu sau fara voia lor pe acest oligarh local – Vladimir Plahotniuc. Presa de la Chisinau si presa din toata tara romaneasca a ramas ultimul bastion, in vreme ce autoritatile in care oamenii au sperat si inca mai spera, prefera sa taca si spun ca e un conflict al oamenilor de afaceri ce trebuie rezolvat de justitie… Care justitie? A, da… aia corupta…

Doua televiziuni private de stiri din Moldova, care ”indraznesc” sa tina lumea la curent cu mediocritatea acestui Vladimir Plahotniuc, care transmit declaratiile oamenilor furati, intimidati si deveniti brusc infractori, ca sa nu indrazneasca sa atenteze la avionul privat al oligarhului, sau „Doamne-fereste”, sa-si ceara inapoi munca lor de o viata… doua televiziuni date in judecata de Plahotniuc, care a amenintat presa ca vor avea necazuri cu instantele daca mai indraznesc sa pomeneasca numele lui… Sunt cazuri de oameni sinucisi in puscarie, in ”arest preventiv”, oameni inchisi in celule cu bolnavii de tuberculoza sau criminalii ordinari, orice sa franga si ultima farama de demnitate a unui om… In Moldova avem peste 50 mii de dosare penale, adica, suntem toti un stat de criminali inraiti.

Oligarhul Plahotniuc nu are nici un dosar penal.

Sursa: ne-cenzurat.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro