joi, 24 februarie 2011

Planul Ucrainei referitor la Palanca.

Creşterea nivelului Mării Negre va afecta statele limitrofe, însă cel mai tare va fi afectată Ucraina. Odata cu ridicarea nivelului Marii Negre, Ucraina poate pierde legatura fizică cu peninsula Crimeea, care în perspectivă poate deveni insulă. Al doilea moment ar fi că Ucraina poate să-şi piardă din poziţionarea sa strategică şi geografică la hotarele de sud a RM (satul Palanca) şi estul Romaniei, de aici apare şi logica tendinţei statului ucrainean de a rupe traseul de la Palanca.

Ridicarea nivelului Marii Negre automat va duce la creşterea nivelului apei din limanul Nistrului. În aceste circumsţante Republica Molodova are de cîştigat, deoarece apele limanului pot ajunge pînă la traseul satului Palanca, pentru care Ucraina atît de tare se zbate.

Astfel, Repulica Moldova poate deveni un stat cu ieşire la mare, fără ca să aiba nevoie de portul Giurgiuleşti, plus la aceasta RM are şanse să-şi redobîndească teritoriile pierdute (Sudul Basarabiei), din motiv ca acest teritoriu va fi izolat de restul Ucrainei.
Traseul de la Palanca daca va trece în proprietatea Ucrainei va servi unica legatură la acest teritoriu şi mai mult ca atît le va permite ucrainenilor să construiască baraje care sa împiedice revărsarea apei din liman.

Experţii ucraineni cunosc acest lucru, însă din păcate Academia de Ştiinţe a RM şi autorităţile statului nici nu s-au interesat de situaţia dată şi efectele acestui fenomen natural, care poate fi benefic pentru ţara noastră în plan economic.

Aşa că trebuie de luptat pentru proprietăţile ce aparţin Republicii Moldova şi nu trebuie să fim indiferenţi de soarta ţării noastre, trebuie de găsit soluţii pentru a ieşi din această situaţie neplăcută şi îndemn pe fiecare din dvs. de a veni cu sugestii pentru a împiedica cedarea traseului şi teritoriul Republicii Moldova.
 

Un comentariu:

  1. ukrainienii astia au castigat o multime de teritorii in dauna romaniei, rep moldova, poloniei prin rapturi teritoriale...

    afara cu ei din cahul si sudul basarabiei...

    la mine pe blog detalii despre revolutia libiana

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro