marți, 3 ianuarie 2012

Proteste in fata Ambasadei Rusiei la Chisinau, tinerii cer desfiintarea fortelor pacificatoare

Aproape 50 de persoane protesteaza marti din nou in fata cladirii Ambasadei Federatiei Ruse din Chisinau, cerand desfiintarea fortelor pacificatoare si expulzarea ambasadorului rus, Valeri Kuzmin .
Luni, 20 de tineri au protestat tot in fata Ambasada Federatiei Ruse, cerand retragerea armatei rusesti de pe teritoriul Republicii Moldova si condamnarea militarului care a deschis focul impotriva unui tanar, in regiunea transnistreana, informeaza Publika.

Ambasadorul rus a calificat protestul drept un act de huliganism. Mai mult, a facut afirmatii nepotrivite privind incidentul din regiune separatista transnistreana si a dat sfaturi presei despre cum ar trebui sa reflecte acest caz, determinandu-l pe ministrul moldovean de Externe, Iurie Leanca, sa ii dea o replica dura.

Leanca a afrmat ca Valeri Kuzmin si-a permis declaratii sarcastice in fata reprezentantilor mass-media, care aveau la baza informatii neverificate.

"Este regretabil faptul ca ambasadorul Federatiei Ruse, fiind convocat la MAEIE in legatura cu incidentul tragic produs in Zona de Securitate la 1 ianuarie 2012, si-a permis comentarii sarcastice in fata reprezentantilor mass-media. Totodata, operand cu informatii neverificate precum ar fi lipsa permisului de conducere al victimei si faptul ca automobilul a fost furat. Astfel de afirmatii sunt total nepotrivite in contextul in care in urma acelui incident un cetatean al Republicii Moldova si-a pierdut viata", a spus Iurie Leanca.

Ministerul de Externe asteapta de la autoritatile ruse o deschidere maxima in cooperarea intre institutiile competente, in mod particular pe linia Procuraturii, in investigarea acestui caz.

Un pacificator rus a impuscat mortal, luni dimineata, un tanar de 18 ani, cetatean al Republicii Moldova. Militarul spune ca baiatul, Vadim Pisari, a fost somat si avertizat sa opreasca masina in zona de securitate pe podul de la Vadul lui Voda, insa acesta a ignorat solicitarile in repetate randuri.Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro