joi, 16 februarie 2012

Comunistii din R. Moldova ameninta ca-si deschid filiale in Romania


Indignati de faptul ca PSD si-a deschis o filiala in Republica Moldova, la 12 februarie, comunistii ameninta ca vor face acelasi lucru in Romania. 

In viziunea comunistilor moldoveni, condusi de Vladimir Voronin, social democratii au "incalcat grosolan legislatia si suveranitatea Republicii Moldova". 

Potrivit unui comunicat publicat de Unimedia, comunistii considera ca filiala PSD de la Chisinau este "un act de umilire publica a ordinii constitutionale in Republica Moldova".

"Reamintim ca articolul 41, al. 6 din Constitutia Republicii Moldova stipuleaza ca 'Activitatea partidelor constituite din cetateni straini este interzisa'. In acelasi timp, Legea Republicii Moldova privind partidele politice nr. 294 din 21.12.2007. (art. 3, al.5) spune clar ca: 'In Republica Moldova este interzisa constituirea si activitatea partidelor, altor organizatii politice ale statelor straine, precum si a filialelor si structurilor acestora'", se mai afirma in comunicat.

Totodata, comunistii moldoveni protesteaza fata de inactivitatea conducerii tarii, "care a ocupat, din nou, o pozitie iresponsabila si de tacere care poate fi calificata drept complicitate in atacul impotriva statalitatii Republicii Moldova". 

In finalul declaratiei, PCRM ameninta ca daca organele guvernamentale nu vor intreprinde masuri imediate de respectare a legislatiei tarii, partidul se considera in drept sa-si creeze filiale pe teritoriul Romaniei si in primul rand in zona Moldovei romanesti, unde, potrivit sursei, "exista premise speciale pentru renasterea constiintei istorice a poporului moldovenesc".

Un comentariu:

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro