vineri, 2 martie 2012

Jumatate din Moldova, rupta de Imperiul Rus, acum ne intalnim

Premierul României Mihai Răzvan Ungureanu a recunoscut ca ședința comuna de Guvern România-Republica Moldova, care va avea loc sâmbăta, a fost pusa special la 200 de ani de când Imperiul Rus a "rupt" partea de tara care a devenit statul de peste Prut.
"Întrebarea conține și răspunsul", a spus Ungureanu, întrebat de o jurnalista dacă momentul a fost ales tocmai din acest motiv.

"Acum 200 de ani jumătate din Moldova a trecut prin forța si silnicie la Imperiul Rus, Dumnezeu a vrut sa ne întâlnim acum cele doua jumătăți", a adăugat șeful Guvernului.

  Ședința comuna a guvernelor României și Republicii Moldova va avea loc la Iași, pe 3 martie, de la ora 11:00.

Prim-ministrul al Republicii Moldova, Vlad Filat, a avut, duminica, o convorbire telefonica cu șeful Executivului roman, Mihai-Răzvan Ungureanu, informează un comunicat al Direcției comunicare și relații cu presa a Guvernului de la Chișinău.

In cadrul discuției, Vlad Filat și Mihai-Răzvan Ungureanu s-au arătat convinși ca preconizata ședința comuna a Guvernelor Republicii Moldova și României va da un nou impuls dezvoltării colaborării bilaterale, se arata in comunicat. 
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro