sâmbătă, 3 martie 2012

Ungureanu: Trebuie sa privim Rusia ca pe un posibil partener economic de valoare pentru noi

"Trebuie sa privim Rusia ca pe un posibil partener economic de valoare pentru noi", a subliniat Mihai Răzvan Ungureanu, dupa sedinta comuna de guvern Romania - Republica Moldova de sambata.
Invitat sa comenteze cum va influenta rezultatul alegerilor prezidențiale din Rusia relația cu România, premierul roman a răspuns ca "România își propune un dialog mai intens cu Rusia pentru clarificarea și rezolvarea unor probleme aflate încă în suspensie, cu intenția de a avea un parteneriat în primul rand economic cu statul rus, bazat pe respect și beneficii reciproce".

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus ca raporturile bilaterale cu Rusia se desfășoară pe cel puțin doua paliere, în interiorul Uniunii Europene "ca stat membru în cazul României", dar și raportul bilateral "nemijlocit".

"Credem ca un dialog pragmatic, așezat pe înțelegeri foarte clare, dar și pe explicații foarte clare, folosește ambelor Capitale. (...) Ca partener economic, Federația Rusa poată fi într-adevăr importanta pentru România, în condițiile în care exista respect pentru angajamente și beneficiu mutual", a mai spus Ungureanu.

Si pentru Republica Moldova relația cu Federația Rusa este foarte importanta, după cum a subliniat premierul Vlad Filat.

"Republica Moldova are nevoie de un parteneriat corect cu Federația Rusa. Noi vom continua sa avem relații bune cu Federația Rusa, deoarece, dincolo de relațiile actuale, privim lucrurile în perspectiva, iar Federația Rusa este un partener economic important al tarii noastre și participanta în procesul de reglementare al conflictului transnistrean", a spus Filat. Sursa:Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro