miercuri, 2 mai 2012

Băsescu l-a decorat pe poetul basarabean Dumitru Matcovschi cu ”Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer

Considerat a fi, de autorităţile de la Bucureşti, un pilon în reprezentarea comunităţilor de români din afara graniţelor ţării şi a valorilor naţionale şi culturale ale României, poetul basarabean Dumitru Matcovschi a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu. Distincţia Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, categoria A - ”Literatură” i-a fost oferită omului de litere la Chişinău, în cadrul unui eveniment la care au particpat peste 150 de personalităţi ale lumii culturale şi ecumenice din Basarabia, dar şi oficialităţi ale statului român. Printre invitaţi s-au numărat deputatul PDL William Brînză şi secretarul de stat Eugen Tomac, ultimul fiind cel care i-a înmânat decoraţia poetului.

Mai mult:  Libertatea.ro

3 comentarii:

  1. Ne bucuram pentru distinctia acordata,de Presedintele Romaniei,Domnul Traian Basescu,marelui poet roman din Basarabia,Dumitru Matcovschi.Spiritul si lumina dumnezeirii,sa ne tina pe toti laolalta,prin crucea neamului si tanguirea Doinei !... Cu mult respect si pretuire Angelica Stoican.(Web:www.angelicastoican.ro )
    (Email:angelicastoican@gmail.com )

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne bucuram pentru distinctia acordata,de Presedintele Romaniei,Domnul Traian Basescu,marelui poet roman din Basarabia,Dumitru Matcovschi.Spiritul si lumina dumnezeirii,sa ne tina pe toti laolalta,prin crucea neamului si tanguirea Doinei !... Cu mult respect si pretuire Angelica Stoican.(Web:www.angelicastoican.ro )
    (Email:angelicastoican@gmail.com )

    RăspundețiȘtergere
  3. Te rog sa mai postezi si alte articole, a trecut cam mult timp

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro