joi, 25 februarie 2010

Arhivele desecretizate: Comunistii au avut ca scop combaterea romanismului !

Desecretizarea documentelor de arhiva, demarata de actuala guvernare de la Chisinau, scoate la iveala planurile grandioase de "combatere a ideologiei antistatale a romanismului" de care era preocupata puterea comunista.
Strategul "de taina" al fostului presedinte Vladimir Voronin pentru aceste probleme era ex-vicepremierul (mai nou si ex-membru al PCRM) Victor Stepaniuc, scrie Timpul.

El este autorul tezei de doctorat in istorie "Evolutia statalitatii moldovenesti in epoca contemporana", contestata de 79 de istorici pentru "plagiat, mistificare, falsificare a surselor de arhiva, opinii unilaterale si trunchieri".

Dupa violentele evenimente postelectorale din aprilie 2009 puterea pregatea, din cate se pare, masuri radicale pentru a starpi "antistatalismul" si "antimoldovenismul".

Intr-o scrisoare adresata lui Voronin in 28 aprilie 2009, Stepaniuc se arata extrem de ingrijorat ca implementarea manualelor de istorie "stataliste" este "sabotata", iar majoritatea profesorilor, mai ales in invatamantul superior, sunt in continuare "adepti ai istoriei romanilor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro