vineri, 13 august 2010

Un arhitect francez vrea să construiască un oraș ecologic în Chișinău

Arhitectul francez, Jean Michel Ruols, aflat în vizită la Chișinău, propune autorităţilor moldovenești proiectul unui oraş ecologic în capitală.

Potrivit lui, proiectul reprezintă o revoluţie ecologică,  asemenea oraş fiind primul în lume. Acesta va avea forma a trei litere NAU, ceea ce semnifică un oraş nou dar este și o abreviere a Chişinăului.

Suprafaţa viitorului orășel, prevăzută în proiect, constituie 5 mii de metri pătrați, unde vor fi construite o biserică, un teatru, un cinematograf, dar şi alte elementele arhitectonice cu specific naţional. De asemenea, va exista şi o scenă imensă pe care vor putea fi susţinute spectacole muzicale de proporţii mari.

Specialistul francez susține că în Franţa sunt investitori interesaţi de a construi acest oraş în capitala Republicii Moldova, dar având și suportul guvernului moldovean.

Ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, a salutat ideea arhitectului, menţionând că realizarea acestui proiect ar fi o atracţie pentru turişti. Răducan a spus că acesta ar putea fi un proiect pentru 2011.
sursa: jurnal.md
foto: gadgetzone.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro