marți, 4 decembrie 2012

Timofti: Politicienii nu pot ignora dorinţa moldovenilor de a fi mai aproape de România


Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, susţine că politicienii nu pot ignora dorinţa multor moldoveni de a se apropia de România. Şeful statului a făcut declaraţia în cadrul recepţiei, oferită de Ambasada României, cu ocazia aniversării Marii Uniri, eveniment la care au participat mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, dar şi ai societăţii civile.
"Mă simt din nou foarte privilegiat să pot sărbători, împreună cu Dvs, la Chişinău, Ziua Naţională a României", spune ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurca.

Timofti a mulţumit autorităţilor române pentru susţinerea activă în procesul de integrare europeană a Moldovei.

"Cooperarea moldo-română acoperă practic toate domeniile, de la securitatea energetică până la domeniul educaţional. Cetăţenii noştri îşi doresc această apropiere dintre noi şi politicienii nu pot nesocoti această dorinţă a lor", a declarat Timofti.

În acest an Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la Chişinău într-un mod mai inedit. Cu ocazia Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, mai mulţi tineri au întins în Piaţa Marii Adunări Naţionale un tricolor de 300 de metri. 
Articol de PUBLIKA.MD

Un comentariu:

  1. Când e vorba de bani mulţi şi putere, politicienii ignoră totul, nu numai în Republica Molodova. Peste tot în lume. Fiecare are un preţ, depinde cine dă mai mult. Nu mi-aş pune speranţa în politicieni. Desigur, există şi excepţii, peste tot. Dar Tudor Vladimirescu avea dreptate: „Patria este norodul, iar nu tagma jefuitorilor”. E adevărat că nici el nu a sfârşit-o bine, ca mulţi conducători oneşti, mai ales din Estul sălbatic. Feriţi-vă spatele, domnule Timofti, că năpârci sunt peste tot!

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro