sâmbătă, 12 decembrie 2009

Basescu a discutat cu Filat despre acordurile dintre Romania si R. Moldova

Premierul moldovean Vlad Filat a discutat joi, la Bonn, cu presedintele Traian Basescu, despre aplicarea acordurilor incheiate intre Romania si R. Moldova. Cei doi lideri participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European de la Bonn.

Premierul moldovean si presedintele roman au abordat chestiuni ce tin de aplicarea acordurilor la care cei doi oficiali au ajuns in timpul vizitei intreprinse de Filat la Bucuresti, in 13-14 noiembrie.

Atunci, Bucurestiul si Chisinaul au convenit asupra urgentarii punerii in aplicare a Acordului privind micul trafic la frontiera, deschiderea consulatelor Romaniei la Cahul si Balti si a R. Moldova la Iasi si deschiderea cat mai curand posibila a podului Radauti-Lipcani.

De asemenea, Filat si Basescu au discutat decizia autoritatilor romane de a acorda un sprijin umanitar de urgenta R. Moldova, pentru a contracara propagarea gripei porcine. Filat a mai avut intrevederi cu omologul sau polonez, Donald Tusk si cu cel olandez, Jan-Peter Balkenende.

La intrevederea cu Donald Tusk au fost abordate aspecte ce tin de colaborarea bilaterala dintre cele doua tari si de integrarea europeana a R. Moldova. Filat a multumit Poloniei pentru suportul oferit R. Moldova in procesul de integrare europeana si a solicitat sustinere in acest sens si in continuare. Premierul polonez a dat asigurari ca tara sa este dispusa sa sustina R. Moldova in parcursul ei european si va folosi in acest sens posibilitatile pe care le are la dispozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro