luni, 21 decembrie 2009

Integrarea Basarabiei în UE – prioritate a mandatului lui Băsescu

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o prioritate a celui de-al doilea mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu.

„Crearea premiselor favorabile integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană va reprezenta o prioritate a noului meu mandat”, a declarat luni Traian Băsescu la ceremonia de depunere a jurământului în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului României.

„În acest context, ţin să subliniez ultimele evoluţii democratice din Republica Moldova, evoluţii care îmi întăresc convingerea că nu va trece multă vreme până când toţi românii vor împărtăşi acelaşi destin european”, a spus preşedintele României.

Un comentariu:

 1. Un mare ganditor roman-Petre Tutea

  Între un laureat al premiului Nobel care nu s-a idiotizat complet şi a rămas religios şi un ţăran analfabet nu există nicio diferenţă

  Am spus eu odată că dacă un preot din Bărăgan, când se roagă, este Dumnezeu cu el, atunci preotul ăla înlocuieşte toată Academia Română...

  Pudoarea creştină e atât de pură, încât carnea eroticului creştin, capătă pecetea spiritului, ceea ce până la creştini n-a realizat nimeni.

  M-a întrebat odată Nae Ionescu ce cred despre evreul acesta, despre Pavel. Ştii ce i-am spus? - ăsta nu-i om, domnule, este toată Mediterana.

  Prin forţa eliberatoare a misterului, omul iese din istorie, eternitatea lui fiind fixată tomist în triunghiul: Dumnezeu este, cele două lumi sunt, omul este.


  Fără nemurire şi mântuire, libertatea e de neconceput. Omul, dacă nu are în substanţa lui ideea nemuririi şi mântuirii, nu e liber. Seamănă cu berbecul, cu capra, cu oaia...

  Geniul e relief, noutate, invenţie, creare de epocă şi stil. Nu e neapărat un înţelept, ci un suprainteligent. Geniile sunt originale, în măsura în care originalitatea e posibilă.  Elitele morale sunt mai presus decât cele intelectuale. Mie îmi plac oamenii care fac judecăţi. Cei care fac silogisme sunt faţă de adevăr, cum sunt curcile alea care se încurcă printre popice.

  Întrebat fiind cum înţelege gândirea, în formă pură sau în exemple, Nae Ionescu a răspuns: exemplele au fost lăsate de Dumnezeu pe pământ pentru ca ideile să fie sesizate senzorial şi de proşti.

  RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro