duminică, 20 decembrie 2009

Președintele rus, Dmitri Medvedev, s-a arătat îngrijorat de situația limbii ruse în Republica Moldova

Presedintele rus Dmitri Medvedev si-a exprimat, miercuri, ingrijorarea fata de situatia limbii ruse in Republica Moldova, relateaza agentia Itar-Tass, citata de Hotnews Romania. "Spatiul in care se vorbeste limba rusa s-a redus in perioada alegerilor parlamentare", a spus preocupat Medvedev, in cadrul unui forum al presei europene si asiatice.

"Speram ca autoritatile moldovene vor arata o mai mare toleranta pentru interesele populatiei lor si ca nu vor apela la solutii artificiale, pentru a nu limita potentialul de comunicare dintre popoarele noastre si nici pentru a desfiinta mecanismul de comunicare din interiorul propriei lor tari", a declarat presedintele rus.

Medvedev a precizat ca Rusia va continua sa sprijine presa de limba rusa din alte tari. "Nu vad niciun amestec in afacerile interne ale altor state prin acest lucru. Intentionam sa actionam strict in conformitate cu cadrul legislativ al acestor tari. Legislatia nationala ar trebui respectata: este normal si acceptabil", a a subliniat seful statului rus.

http://unimedia.md

2 comentarii:

  1. Stefanita
    Medvedev si Putin ar trebui sa stie ...

    http://www.youtube.com/watch?v=t3EGR3XXLq0&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic nou sub soare !
    “Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”

    “ Noi mintim ca sa ne deceptionam pe noi insine, ca sa consolam pe ceilalti. Noi mintim pentru mila, mintim ca sa inlaturam frica, ca sa ne incurajam pe noi insine si ca sa ascundem mizeria noastra, dar si a altora. Noi mintim pentru dragoste si onestitate. Noi mintim pentru libertate. Minciuna este o trasatura a patriotismului nostru si dovada a istetimii inascute. Noi mintim in mod creativ, imaginativ si inventiv.”

    Dobrica Ćosić – scriitor Serb si nationalist renumit, presedinte al Yugoslaviei intre 1992 – 1993.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro