duminică, 13 decembrie 2009

R. Moldova continua cooperarea cu Rusia

"Federatia Rusa este partenerul nostru principal si parteneriatul cu aceasta reprezinta un factor serios de cooperare pentru stabilizarea economiei R. Moldova. Cu cat mai bine vor merge treburile in Rusia, cu atat mai bine vor merge treburile si la noi", a spus el. In acelasi timp ministrul moldovean a precizat ca "Guvernul intelege ca este necesar sa creeze conditii mai prielnice pentru investitii si pentru comert", informeaza RIA Novosti.

Ministrul moldovean al Economiei a mai spus ca delegatia moldoveana va "cere Rusiei creditul de 150 de milioane de dolari. Acesta este foarte necesar pentru tara. Nu avem nevoie insa doar de credit, avem nevoie de parteneriatul cu Rusia", a adaugat el.

Premierul moldovean, Vlad Filat, a cerut omologului sau rus, Vladimir Putin, la prima intrevedere pe care au avut-o, la 20 noiembrie, la Ialta, sa grabeasca procedura de acordare a creditului rusesc Republicii Moldova.

"Contam pe ajutorul vostru si folosindu-ma de ocazie, vreau sa va cer, in cazul in care exista posibilitatea, incheierea procesului de negocieri pentru acordarea creditului (Republicii Moldova - n.r.)", a spus Filat in cadrul intrevederii cu Putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro