joi, 24 decembrie 2009

România doreşte să profite de contextul politic de la Chişinău

Noul ministrul al afacerilor externe al României, Teodor Baconschi, doreşte ca România să profite de noul context politic din Republica Moldova pentru a-i încuraja vocaţia europeană.

„Mă gândesc să profităm şi de noul context politic intern din R. Moldova, pentru a încuraja vocaţia europeană a acestui stat vecin şi pentru a deveni un furnizor de idei democratice la adresa noului executiv de la Chişinău, devenind, aşa cum Polonia a coiniţiat cu Suedia parteneriatul estic şi a devenit oficios sau oficial sponsor al Ucrainei, să devenim la fel pentru Chişinău”, a declarat el în timpul audierilor în comisiile parlamentare.

De asemenea el şi-a exprimat speranţa că în cel mai scurt timp, România va numi un ambasador la Chişinău. „Sperăm să numim acolo cât de curând un nou ambasador, iar acordul privind micul trafic de frontieră - aflat în etapa de cosemnare - să ajungă cât de curând la Parlament pentru a fi dezbătut de membri legislativului”, a mai spus el.

Baconschi a fost numit miercuri ministru de externe al României, în guvernul Boc
hotnews.ro

Un comentariu:

  1. R. Moldova, prioritate în proiectele energetice ale României

    Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru România în ceea ce priveşte interconectările de gaze naturale cu ţările vecine, a declarat, marţi, Adriean Videanu, propus ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

    "Parlamentul urmează să ratifice memorandumul semnat cu Republica Moldova. Trebuie finalizată conducta de interconectare Suceava - Bălţi, inclusiv un proiect în sectorul gazelor naturale. Astfel, Moldova este o prioritate pentru România în ceea ce priveşte interconectările", a afirmat Videanu cu ocazia audierilor în comisiile parlamentare de specialitate, citat de Agerpres.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro