marți, 22 decembrie 2009

Sarma ghimpata de la granita R. Moldova cu Romania va fi desfiintata

Serviciul de Graniceri al Republicii Moldova a definitivat documentatia necesara pentru indepartarea sarmei ghimpate si i-a transmis-o pe 21 decembrie premierului Vlad Filat. Seful Guvernului de la Chisinau ceruse cu o saptamana in urma lichidarea acestei sechele a imperiului sovietic dintre Romania si R. Moldova.

Executivul adoptase in acest sens o hotarare privind scoaterea gardului de sarma ghimpata. Deputatul liberal Anatol Arhire a propus includerea in ordinea de zi a unui proiect de hotarare a Parlamentului pentru indepartarea gardului, relateaza Gardianul.

Legislativul era indreptatit sa ia o decizie politica referitoare la acest subiect, fiindca aici sunt vizate cateva legi, sustine Arhire. Este surprinzator, dar premierul Vlad Filat a afirmat ca aceasta problema nu are nimic in comun cu procesul legislativ: Guvernul a luat deja o hotarare. Dispozitiile respective au fost date in sedinta de guvern, iar Parlamentul va fi informat despre actiunile intreprinse, a explicat Vlad Filat.

Fostul presedinte, Vladimir Voronin, s-a opus permanent acestui proces firesc, desi existau presiuni din partea puterilor locale. In 2008, Consiliul Raional Ungheni a adoptat o hotarare privind scoaterea gardului de sarma ghimpata, dar instantele de judecata au hotarat ca decizia era ilegala. Voronin i-a amenintat cu puscaria pe reprezentantii autoritatilor locale, care aveau o asemenea optiune.

Un comentariu:

  1. Puterea sta in unire!
    "Atat de mult s-a insinuat Rusia in lume, incat de aici încolo, daca nu orice drum duce spre Moscova, Moscova ne va iesi pe orice drum." (E.M.Cioran)

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro