vineri, 15 ianuarie 2010

Chisinaul da startul condamnarii comunismului

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a emis decretul prezidential privind constituirea Comisiei pentru studierea si aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova.

Comisia de condamnare a comunismului in R. Moldova urmeaza sa studieze documentele si materialele cu privire la instaurarea si mentinerea regimului comunist totalitar prin prisma respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, informeaza Unimedia.

De asemenea, comisia va elabora un studiu, o culegere de documente si un raport analitic privind aprecierea istorica si politico-juridica a regimului comunist totalitar.

Potrivit decretului, "Declaratia de Suveranitate din 23 iunie 1990 si Declaratia de Independenta din 27 august 1991 au insemnat pentru Republica Moldova nu doar inlaturarea regimului comunist totalitar, dar si sansa edificarii unei societati democratice".
Ziare.com

Un comentariu:

  1. Papuc, audiat de Procuratura Generală

    Fostul ministru comunist de Interne, Gheorghe Papuc, este chemat în această dimineaţă la Procuratura Generală, pentru a fi audiat în dosarul protestelor din 7 aprilie.

    15.01.2010

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro