marți, 5 ianuarie 2010

Oleg Reidman: Guvernul Filat îşi asumă succesul Guvernului Greceanâi

“Nu putem să nu criticăm actuala guvernare, în aceste 100 de zile am remarcat lipsa oricărei continuităţi. Raportul conţine fraze goale. Guvernul ar fi putut lucra productiv, fără a-şi asuma succesul altcuiva. Programul de finanţare a infrastructurii, din partea SUA, a fost condiţionat de aşa-numitul „program preliminar”, realizat de Guvernul Greceanâi. În ceea ce priveşte împrumutul acordat de Fondul Monetar Internaţional, cele 180 de milioane de dolari au fost negociate şi primite de Guvernul Greceanâi”, a precizat, pentrul jurnaltv.md, deputatul comunist.

Afirmaţiile lui Oleg Reidman intervin a doua zi după ce Guvernul Filat a prezentat raportul de activitate la 100 de zile de la învestire.

2 comentarii:

  1. reidman asta este un comunist care mananca rahat ...Asta nu ar fi o prea mare noutate.Nou este ca de la o vreme comunistii ies la atac in loc sa stea cumintei dupa toate atrocitatile pe care le-au savarsit in Basarabia si dupa ce au reusit sa aduca R.Moldova pe ultimul loc in Europa si pe locul 155 in lume in privinta nivelului de trai al populatiei.Cand lasi conducerea unei Basarabii saraca saracelor Europei,despre ce "succese"le guvernarii Grecianai vorbeste Oleg si Reidman ala ?
    Cata nerusinare ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Prioritatea guvernului de la Chisinau este integrarea europeana

    Prioritatea numărul unu a Guvernului de la Chisinau este integrarea europeană, a declarat luni premierul Vlad Filat. El a făcut bilanţul primelor 100 de zile de guvernare ale Alianţei pentru Integrare Europeană, care a preluat puterea anul trecut, după 8 ani de guvernare comunistă, transmite Radio Romania Actualitati, preluat de Romanian Global News.

    Primele trei luni de guvernare a cabinetului Filat s-au caracterizat printr-o intensă activitate diplomatică, graţie căreia s-au relansat relaţiile Republicii Moldova cu partenerii săi externi.

    Principalele măsuri au dus la ridicarea vizelor impuse cetăţenilor români, reluarea exporturilor de vin pe piaţa rusească, dar şi negocierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, în urma căruia Republica Moldova va primi un împrumut de 590 de milioane de dolari.

    Alţi bani destinaţi proiectelor de infrastructură şi dezvoltare ar urma să vină din Statele Unite şi din Uniunea Europeană.

    «Deschiderea şi schimbarea calitativă în relaţiile cu partenerii europeni a fost posibilă, aşa cum spuneam, doar datorită faptului că din primele zile am reuşit să asigurăm coerenţă între declaraţie şi acţiuni spre deosebire de ce s-a întâmplat până în prezent» a declarat Vlad Filat.

    Primul-ministru din Republica Moldova s-a referit şi la intenţiile de viitor ale guvernului de la Chişinău.

    Acestea privesc, printre altele, rezolvarea problemei transnistrene dar şi transformarea economiei Republicii Moldova într-una atractivă pentru investitori, cu o creştere care să nu fie generată doar de consum.

    Chisinau, Romanian Global News
    marţi, 05 ianuarie 2010

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro