miercuri, 13 ianuarie 2010

Serghei Tighipko candidat la prezidentialele din Ucraina, acuzat ca lucreaza pentru Romania

Primarul orasului Ujgorod, Serghei Ratusneak, candidat la alegerile prezidentiale din Ucraina, sustine ca unul dintre contracandidatii sai, Serghei Tighipko, cotat pe locul trei in sondaje, dupa Ianukovici si Timosenko, lucreaza in favoarea R. Moldova si a Romaniei, potrivit Regnum.

"Este ingrozitor faptul ca tanara elita politica a unui stat slav, Ucraina, este reprezentata de doi 'retardati'. Unul este reprezentantul natiunii pe care toti o urasc", a spus el fara sa precizeze la cine se refera (probabil la liderul Frontului Schimbarii, Arseni Iateniuk, potrivit Regnum).

"Al doilea este reprezentantul celei mai 'talambe' natiuni. In cazul in care nu sunteti la curent, Tighipko s-a nascut in R. Moldova", a spus Ratusneak, care este cunoscut pentru declaratiile sale antisemite si afirmatiile emotionale la adresa altor minoritati din Ucraina, dar si prin comportamentul sau violent, potrivit presei ucrainene.

Referindu-se tot la Tighipko, Ratusneak a mai spus ca echipa electorala a acestuia este formata, practic, in totalitate, din etnici moldoveni.

"Uitati-va la echipa electorala al lui Tighipko, are acolo doar moldoveni. Toti mi-au zis. Toti stiu ca el a promis Republicii Moldova o parte din regiunea Odesa, iar Romaniei restul platoului din Marea Neagra. Atunci sa zica: sunt moldovean, vreau sa conduc Ucraina. Si sa zica acest lucru in limba moldoveneasca", a mai spus primarului orasului Ujgorod.

Alegerile prezidentiale din Ucraina se vor desfasura duminica, in cursa electorala fiind inscrisi 18 candidati, printre care si fostul presedinte al Radei Supreme, Areseni Iateniuk, si omul de afaceri Serghei Tighipko.

Potrivit sondajelor de opinie, pe primul loc se afla liderul Partidului Regiunilor ,Viktor Ianukovici, fiind urmat de premierul Iulia Timosenko, iar pe locul al treilea se afla omul de afaceri Serghei Tighipko.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro