joi, 21 ianuarie 2010

Sondaj: UE? Da. NATO? "Niet, niet i niet!"

Basarabenii se pronunta majoritar pentru integrarea tarii in Uniunea Europeana, dar resping o posibila aderare la NATO, potrivit unui sondaj realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Moldova (ASDM) si citat de HotNews.md.

Astfel, in cazul in care duminica viitoare ar fi pusi in situatia sa se pronunte asupra aderarii R. Moldova la UE, cea mai mare parte din respondenti - 61%, ar vota pentru.

Opiniile sunt insa diferite in ceea ce priveste Organizatia Nord-Atlantica. In cazul unui eventual referendum privind aderarea R. Moldova la NATO, doar 21% din respondenti se pronunta pentru, in timp ce 44% resping aceasta idee.

Si perceptia relatiilor cu Romania s-a schimbat, in comparatie cu anul trecut. Astfel, in prezent, 76% din populatie este optimista in privinta relatiilor bune cu Romania, in conditiile in care, la inceputul anului 2009, despre astfel de relatii vorbeau doar 22% dintre moldoveni.

Victor Mocanu, presedintele ASDM, spune ca un rol important in acest sens l-a avut semnarea Conventiei micului trafic de frontiera intre R. Moldova si Romania, care, potrivit intervievatilor, a fost evenimentul politic numarul unu in 2009.

Sondajul ASDM a fost realizat in perioada 2-10 ianuarie 2010, pe un esantion de 1.592 de cetateni din 79 de localitati din R. Moldova, cu exceptia regiunii transnistrene. Marja de eroare este de 2,6%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro