sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Victimele torturii vor avea monument

În faţa clădirii Parlamentului Republicii Moldova va fi instalat un monument în memoria victimelor din 7 aprilie. O solicitare în acest sens a fost făcută, astăzi, în cadrul şedinţei Executivului, de premierul, Vlad Filat.
Acesta i-a cerut ministrului de stat, Victor Bodiu, să perfecteze toate actele necesare pentru o asemenea construcţie.
Astfel memoria celor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie va fi veşnic vie.

Sursa: Jurnal.md

2 comentarii:

  1. " Nemulţumiţi de rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie, câteva mii de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta. Aceştia şi-au manifestat dezacordul faţă de rezultatele scrutinului, care arătau că Partidul Comuniştilor ar fi câştigat alegerile parlamentare.

    Protestul a degenerat, însă, în altercaţii dintre forţele de ordine şi protestatari, în rezultat fiind devastate sediului Parlamentului şi al Guvernului. În urma altercaţiilor, au decedat 4 persoane: Valeriu Boboc, Eugen Ţapu, Ion Ţâbuleac şi Maxim Canişcev. Alte câteva sute de persoane au fost rănite.

    După alegerile parlamentare din 29 iulie, deputaţii AIE au dispus formarea unei alte comisii pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie. În rezultat, mai multe persoane, printre care: ex-ministrul de Interne, Gheorghe Papuc şi fostul Comisar General, Vasile Botnari sunt anchetate pentru neglijenţă în serviciu. "

    Ar trebui sa fie cercetați pentru tortura si crime nu numai pentru neglijenta, daca nu erau ei poate nu mureau acei tineri, prin actiunile lor se fac părtași la faptele de tortura si crima.

    RăspundețiȘtergere
  2. ar trebuie pedepsiti cei care au ordonat innabusirea in sange a acelor proteste...un monument nu e de ajuns pt a spala sangele curs...voronin sa fii belestemat pe vecie...

    te astept si la mine pe blog unde discutam despre venirea sau plecarea lui hayssam bin socialistu'

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro