duminică, 17 ianuarie 2010

Vlad Filat se intalneste cu Hillary Clinton, in SUA

Premierul moldovean Vlad Filat pleaca marti in Statele Unite, unde se va intalni, impreuna cu ministrul Afacerilor Externe Iurie Leanca, cu Hillary Clinton.

Filat si secretarul de stat american, Hillary Clinton, vor semna documentul programului "Compact", un grant in valoare de 262 de milioane de dolari ce va fi debursat in decurs de cinci ani, informeaza Stirea Zilei.

Proiectul prevede renovarea a 11 sisteme centralizate de irigare, ce vor acoperi o suprafata de peste 15 mii hectare si repararea a 93 de kilometri a unei artere importante din Nord-Estul tarii, Sarateni-Soroca spre Otaci.

"Se vor analiza relatiile bilaterale si vom impulsiona dialogul politic si economic. Cu prilejul acestei vizite, premierul se va intalni cu reprezentantii instutitiilor financiare, cu reprezentantii ONU, se va discuta despre cooperare si despre interesele Republicii Moldova", a spus ministrul de Externe, Iurie Leanca.

Leanca a adaugat ca nu s-a solicitat o intrevedere cu presedntele american Barack Obama, insa nu exclude o astfel de intalnire in viitorul apropiat.

Un comentariu:

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro