sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Vladimir Iastrebceak a acuzat autorităţile Republicii Moldova

Ministrul de Externe al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, Vladimir Iastrebceak a acuzat autorităţile Republicii Moldova că ar încălca drepturile cetăţenilor străini „care intră pe teritoriul Republicii Moldova tranzitând teritoriul Transnistriei”.

„Pe teritoriul Transnistriei sunt trei puncte internaţionale de trecere. Sunt cazuri când autorităţile moldovene îi obligă pe cetăţenii străini să treacă repetat prin punctele de trecere controlate de Chişinău”, a spus dl Iastreri cbceak în cadrul unui briefing. Autorităţile de la Chişinău nu au comentat deocamdată aceste acuzaţii.

Şeful adjunct al Misiunii OSCE la Chişinău Claus Neukirch a declarat că în nici un caz legat de tragerea la răspundere de către autorităţile moldovene a unor persoane pentru lipsa permisului de şedere nu a fost vorba de confiscarea paşapoartelor ruse sau ucrainene. El a răspuns astfel unor acuzaţii ale autorităţilor transnistrene care au susţinut că autorităţile moldovene ar confisca paşapoartele ruse sau ucrainene unor locuitori din regiunea transnistreană care nu au permis de şedere în Republica Moldova.
HotNews.md Sursa: Imedia.md

2 comentarii:

 1. Un interviu exceptional in care un expert de grad inalt al kgb in dezinformare si in demoralizarea adversarilor comunismului ,ne explica tehnicile de spalare a creierelor utilizate de propaganda sovietica si de urmasii acesteia.
  Merita vazut spre luare aminte ,pentru a sti cum actioneaza dusmanii libertatii popoarelor... !
  http://www.youtube.com/watch?v=vlkPkJInUmU&feature=related

  RăspundețiȘtergere
 2. Medvedev — acordeonist, Putin — acompaniază la tamburină


  Vladimir Putin şi Dimitri Medvedev au fost satirizaţi într-un desen animat prezentat în noaptea de Revelion de televiziunea publică din Rusia, puternic controlată de Kremlin. Personajele care îi înfăţişează pe primii doi oameni în stat dansează în Piaţa Roşie din Moscova şi cântă în duet despre anul care tocmai s-a încheiat. Preşedintele este prezentat cântând la acordeon, în timp ce Putin îl acompaniază la tamburină. (http://www.youtube.com/watch?v=PlW-8fJwOmU&feature=player_embedded).
  Clipul animat nu are mai mult de două minute şi jumătate şi a fost difuzat imediat după mesajul preşedintelui Dimitri Medvedev pe postul de televiziune Channel One, unul dintre cele mai controlate staţii de televiziune din Europa.

  Analiştii politici au fost surprinşi atât de tema satirei cât şi de faptul că aceasta a fost difuzată pe un post de televiziune puternic controlat de stat.

  Libertatea presei care părea să renască în timpul preşedinţiei lui Boris Elţin a fost repede uitată în momentul în care Vladimir Putin a preluat puterea. Zilele în care mass media îşi permitea să lanseze satire usturătoare la adresa clasei politice aflate la putere au apus demult.

  Channel One este unul dintre posturile de televiziune atent controlate de Kremlin. Jurnalele sale sunt pline de reportaje tipic sovietice despre activitatea zilnică a primului ministru şi a preşedintelui.

  Desenul animat prezentat chiar la trecerea dintre ani în care cei doi oameni politici sunt satirizaţi reprezintă, prin urmare, ceva nou în peisajul mediatic rus.

  Putin şi Medvedev nu au fost singurele figuri politice satirizate. De acelaşi tratament s-au bucurat şi preşedintele SUA Barack Obama, liderul de la Kiev, Victor Iuşcenko, sau preşedintele Georgiei Mihail Saakasvili.

  dupa adevarul.ro

  RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro