luni, 1 februarie 2010

China cere SUA sa anuleze vanzarea de arme catre Taiwan

China le-a cerut Statelor Unite sa anuleze contractul de vanzare de arme catre Taiwan, dupa un protest oficial urgent adresat ambasadorului SUA la Beijing, Jon Huntsman, de catre viceministrul chinez de externe He Yafei, au declarat oficiali cchinezi citati de AFP.
Executarea acestui contract "ar submina inevitabil relatiile dintre China si Statele Unite (...), antrenand consecinte pe care cele doua parti nu le vor", a spus He, citat de surse.

Contractul reprezinta "o ingerinta grosolana in afacerile interne chineze, care pune grav in pericol securitatea nationala a Chinei si submineaza reunificarea pasnica a Chinei", in conditiile in care Beijingul considera Taiwanul o provincie a sa, a avertizat viceministrul.

Ministerul chinez al Apararii l-a convocat sambata pe atasatul militar american, pentru a-l anunta ca relatiile militare cu Washingtonul au fost suspendate, a anuntat agentia de presa China Noua.

Pe langa aceasta masura, China a avertizat ca va impune sanctiuni vizand societatile americane de armament implicate in vanzarea de arme catre Taiwan, potrivit Ministerului chinez de Externe.
Citeste tot articolul AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro