vineri, 26 februarie 2010

Comunistii de la Chisinau acuzati ca au sustras aproape 200.000 de lei

Procuratura Generala din Republica Moldova a anuntat ca, in urma analizei Raportului de audit al Curtii de Conturi privind legalitatea gestionarii patrimoniului public de catre Ministerul Afacerilor Interne si institutiile subordonate in perioada anilor 2002-2009, a constatat incalcari grave a legislatiei la folosirea banilor publici din partea fostei conduceri a MAI.

Astfel, in urma verificarilor s-a aflat ca suma sustrasa ilegal este de 200.000 de lei.

In perioada 2004-2008, la solicitarea fostului sef al Departamentului serviciilor operative, Gheorghe Cosovan, sub pretextul necesitatii de serviciu a subdiviziunii mentionate, a incheiat cu IS "Constructorul" sase contracte de locatiune a unor incaperi nelocuibile, anunta Ziarul de Garda.

Din 2001 pana la 2009, au fost ocupate si utilizate de Comitetul raional Botanica al PCRM, plata pentru locatiune fiind achitata de MAI.

In perioada 2005-2009, fractiunea parlamentara a PCRM, in special deputatul Iurie Eriomin, a utilizat ilegal automobilul de model RAF-2203, proprietatea Centrului Tehnic si Transport al MAI, iar cheltuielile de exploatare, intretinere si reparatie a automobilului, au fost suportate de MAI.

Procuratura Generala a dispus pornirea urmaririi penale pentru abuz de serviciu. Concomitent, la Curtea de Apel Economica a fost inaintata o cerere de chemare in judecata, privind incasarea din contul PCRM in contul MAI a prestatiei efectuate in favoarea partidului in valoare de 829 de mii de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro