marți, 23 martie 2010

Chirtoaca: Voronin a recunoscut ca e complice la teroarea din aprilie

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat ca Vladimir Voronin a recunoscut ca este complice si autor moral al teroarei care a avut loc in timpul evenimentelor din aprilie 2009 din Republica Moldova.

"Aceste afirmatii neadecvate, in calitate de fost presedinte al tarii, il dezonoreaza si il descalifica pe Vladimir Voronin. A avea in subordine un intreg aparat represiv si a spune ca un tanar a fost aruncat din cladirea Parlamentului, de fapt e ca si cum ai tolera aceste crime", a comentat Chirtoaca, in emisiunea "In PROfunzime", la Pro TV Moldova, citat de Jurnal.md.

Chirtoaca spune ca Valeriu Boboc a muncit in ziua de 7 aprilie, in orele de dupa amiaza, cand aveau loc manifestatiile. "El a venit in piata cand multimile s-au retras, iar controlul a fost preluat de politie. Sunt martori care au spus ca Valeriu Boboc a fost aruncat dintr-o masina cu numere de inmatriculare ale MAI, in preajma Arcului de Triumf", a completat primarul.

Voronin: Tanarul mort la 7 aprilie a fost aruncat peste geam, la Parlament

Vladimir Voronin a declarat luni ca Valeriu Boboc a fost lovit si aruncat peste geamul Parlamentului, sub al carui perete a si fost gasit mort in noaptea din 7 spre 8 aprilie. "Asa m-au informat organele care au inceput a controla cladirile statului atunci, noaptea tarziu", a spus Voronin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro