duminică, 14 martie 2010

Constantin Simirad, despre Moldova: „Nu este bine să ai vecini săraci”


Interesul României pentru Republica Moldova nu este de a forţa unirea dintre cele două țări, ci să găsească un mod de a trăi în pace. De această părere este preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, care s-a aflat recent într-o vizită de lucu în orașul Ungheni.

„Interesul nostru pentru Republica Moldova nu este de a forţa unirea dintre cele două părţi. Nici vorbă de aşa ceva. Lucrurile sunt stabilizate deja. E bine să se ştie odată pentru totdeauna. Suntem aşa cum suntem, să găsim un modus vivendi, să trăim între noi în pace”, a spus Simirad, în cadrul şedinţei Consiliului raional Ungheni.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Iași, indiferent de calea pe care o va alege, până la urmă, Republica Moldova, ar fi bine ca aceasta să urmeze îndemnul primului preşedinte, Mircea Snegur, care a spus că România și Republica Moldova trebuie „să se ţină de neamuri”.

România, potrivit lui Constantin Simirad, are o obligaţie morală să ajute Republica Moldova. „De ce? Pentru că şi noi am primit foarte multe ajutoare de la alte ţări. A venit rândul nostru să ajutăm pe alţii. Nu este bine să ai vecini săraci”, a fost răspunsul dânsului.
Sursa: Jurnal.md Foto: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro