joi, 18 martie 2010

Europarlamentar: Populaţia din Moldova trebuie să simtă rezultatele dialogului cu UE

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Paşcu, a declarat, miercuri, că ritmul negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova trebuie să fie unul susţinut, astfel încât populaţia acestei ţări să simtă concret rezultatele dialogului cu UE.
Declaraţia lui Paşcu a avut loc în cadrul reuniunii AFET în care a avut loc un schimb de opinii cu Comisia Europeană privind Acordul de asociere UE-Moldova. Europarlamentarul PSD este raportorul socialiştilor şi democraţilor europeni în acest dosar.

«În ceea ce priveşte ritmul negocierilor, aş dori să accentuez că, dat fiind dificultăţile cu care se confruntă actualmente Moldova, este nevoie, pe cât posibil, de un ritm susţinut, astfel încât populaţia să simtă concret rezultatele dialogului. UE trebuie sa traducă mecanica negocierilor în rezultate concrete, pe care populaţia să le simtă concret -problema vizelor de pildă- şi cu care să se poată identifica», a declarat Ioan Mircea Paşcu.
Deputatul european a făcut şi două observaţii politice. «Prima este că trebuie să vedem situaţia Moldovei nu numai în termeni geopolitici, ci şi în termenii valorilor democratice pe care Uniunea le promovează, ai extinderii spaţiului democratic european. Şi a doua, că atunci când discutăm cu autorităţile moldovene, de pildă privind complicata şi importanta problemă a reformei constituţionale, să avem înţelegerea necesară, pornind de la premisa că ele -autorităţile respective- sunt cele care îşi apreciază cel mai bine situaţia», a conchis Paşcu.
Comunicat, Delegatia social-democrata romana in Parlamentul European

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro