joi, 18 martie 2010

Mihai Ghimpu: „Alegerile anticipate înseamnă sfârșitul Alianței”

Alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova ar însemna sfârșitul Alianței pentru Integrare Europeană. Declarația a fost făcută de președintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, într-un interviu pentru hotnews.ro.

„Cel mai important pentru noi este astăzi Alianța, este foarte important să menținem încrederea pe care cetățenii o au în AIE, o încredere pe care foarte greu am câștigat-o. Destrămarea AIE se va produce în cazul în care vor avea loc alegeri anticipate. Atunci, gata, fiecare se va gândi la viitorul parlament. Pe mine nu mă interesează viitorul meu mandat și ce funcție voi avea. Pe mine mă interesează să folosim situația actuală pentru ca statul și cetățenii să câștige. Dar ei acum vor să bea lapte cu toate că nu au vacă acasă”, a spus Ghimpu, care crede că există riscul ca partidele din AIE să piardă voturi în cazul alegerilor anticipate.

Chiar dacă este de părere că partidele din AIE ar pierde din voturi în cazul anticipatelor, Mihai Ghimpu susține că nici comuniștii nu mai au șanse să revină la putere. „Vom mări posibilitatea cetățenilor de peste hotare ca aceștia să voteze, iar acolo comuniștii au luat foarte puține voturi, pentru că mecanismele lor nu mai funcționează”.

Întrebat despre motivul scăderii în sondaje a Partidului Liberal, al cărui președinte este, Mihai Ghimpu a răspuns că „în Republica Moldova, un partid care spune tranșant că e român și unionist nu prea are parte de aplauze”.


Referitor la unirea Republicii Moldova cu România, președintele interimar, Mihai Ghimpu, a menționat că „unirea este o problemă pe care n-o poți realiza cu minciuna sau cu bâta”. „Dacă într-o zi va exista un partid care să vină cu un program care să susțină unirea și cetățenii vor vota, atunci gata. În acest moment, nu avem această prioritate, prioritatea noastră a fost să debarcăm comuniștii”, spune Ghimpu.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, România poate fi cel mai bun avocat al Moldovei la Bruxelles. „Vorbim aceeași limbă, iar pentru noi, spre Uniunea Europeană, România este calea cea mai scurtă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro