joi, 4 martie 2010

Mihai Ghimpu despre reunirea celor doua state romanesti intr-un interviu la Europa Libera

Intr-un interviu acordat postului de Radio Europa Libera, Presedintele Mihai Ghimpu  lamureste problema reunirii celor doua state romanesti, spunand ca nimic nu se poate opune oamenilor: “Dacă o să vină oamenii şi o să vrea această unire, nu-i opreşte nici Ghimpu, nici Voronin, nici Putin şi nici Clinton.”
Europa Liberă: Domnule Ghimpu, în societate, totuşi, se discută destul de mult, de altfel, despre convingerile Dvs. unioniste. Sunteţi, de fapt, primul şef de stat, chiar dacă interimar, cu declarate convingeri unioniste. Mulţi cetăţeni moldoveni se decid, însă, dacă să fie sau nu unionişti şi în funcţie de modul în care văd clasa politică românească. Clasa politică, care ar putea avea, sau nu, în viitor o anumită influenţă asupra oamenilor din Republica Moldova. Convingerile Dvs. unioniste includ şi simpatia, sau, mă rog, antipatia faţă de elitele politice de la Bucureşti?
Mihai Ghimpu: „Nu are nimic una cu alta. Eu la Bucureşti, ca şi la noi, susţin politicienii. Eu mă conduc de legile Domnului. Dumnezeu a dat un popor, cu o limbă, cu o istorie, care şi-a creat-o şi i-a dat să locuiască, să aibă, cum se spune, să locuiască sub o singură lege şi sub un singur rege.”
Europa Liberă: Dar cine credeţi că s-a bucurat mai mult, după ce au tirajat mai toate ziarele că Mihai Ghimpu nu mai vrea unirea? Sau că unirea nu va mai putea avea loc în timpul apropiat?
Mihai Ghimpu: „Eu am spus că programul Alianţei nu prevede unirea, dar cine poate să spună ce o să fie mîine, ia spuneţi-mi, vă rog?”
Europa Liberă: Nimeni.
Mihai Ghimpu: „A putut cineva să prevadă ieri ce o să se întâmple în Chile? Sau pe insula din Portugalia?”
Europa Liberă: Da, e adevărat.
Mihai Ghimpu: „Sunt probleme care timpul le rezolvă şi societatea. Dacă o să vină oamenii şi o să vrea această unire, nu-i opreşte nici Ghimpu, nici Voronin, nici Putin şi nici Clinton.”
Interviul integral poate fi citit la http://www.europalibera.org/content/article/1970942.html
Articol trimis de Stefanita

Un comentariu:

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro