sâmbătă, 13 martie 2010

Republica Moldova va avea o nouă Constituție până în vară

O nouă Constituție a Republicii Moldova va fi adoptată până la 16 iunie, în urma unui referendum național. Aceasta este decizia finală a liderilor pentru Integrare Europeană, care s-au întrunit astăzi pentru a decide modificarea Constituției.

După două ore de discuții cu ușile închise, liderii AIE, Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Marian Lupu și Serafim Urechean, au declarat că o nouă Constituție va fi adoptată până la 16 iunie, că alegeri anticipate nu vor avea loc, iar actualul Parlament își va exercita mandatul până la sfârșit.

Președintele interimar, Mihai Ghimpu, a precizat că adoptarea unei noi Constituții va avea loc în două etape. Potrivit lui Ghimpu, prima etapă va fi aprobarea legii cu privire la adoptarea noii Constituții, iar a doua etapă va consta în votarea Constituției pe articole, în cadrul Parlamentului.

„Scopul principal este ca acest referendum pentru modificarea Constituției să aibă succes”, a ținut să menționeze premierul Vlad Filat. Continuând ideea, președintele Mihai Ghimpu a adăugat că va fi înaintată o Constituție „care să fie acceptată de populație”.

Întrebați dacă au ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția, liderii AIE au spus că au ținut cont de unele recomandări, dar decizia în sine aparține Alianței. Jurnal.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro