luni, 8 martie 2010

Sondaj Ziare.com: Doriti Unirea Republicii Moldova cu Romania?

"Niciodata nu va avea loc o unire cu Romania!", spune Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Republicii Moldova.

Daca un politician care s-a considerat intotdeauna roman si care s-a exprimat adesea in trecut pentru o unire cu Romania spune asta inseamna ca sansele reunificarii sunt intr-adevar reduse.

Si totusi exista voci comuniste de la Chisinau care inflameaza relatia cu Romania aducand mereu in discutie asa-zisele tendinte imperialiste ale Bucurestiului.

"Nu exista nicio diferenta intre limba romana si limba moldoveneasca. Dar daca limba romana va fi prevazuta in Constitutie, asta ar insemna un pas pentru unirea Republicii Moldova cu Romania!", a avertizat de curand deputatul comunist Mark Tkaciuk.

Fostul presedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin respingea vehement si cu fiecare ocazie o asemenea unire, afirmand ca realizarea proiectului unionist va afecta suveranitatea si integritatea republicii.

Pana una alta, Republica Moldova si Romania au inceput sa-si onoreze obligatiile asumate in cadrul dialogului interguvernamental. Guvernul de la Bucuresti a aprobat alocarea pentru Republica Moldova a unui sprijin financiar in valoare de 100 milioane de euro, urmand ca primele 25 de milioane sa fie primite de Chisinau anul acesta.

La randul lor, autoritatile moldovene au dat ordin sa fie scos gardul de sarma ghimpata de la granita moldo-romana. Sarma ghimpata este inlaturata pe o distanta de 360 kilometri de frontiera, ceea ce permite locuitorilor din satele apropiate sa viziteze nestingherit Romania. In acelasi timp, cetatenii romani trec demult fara vize granita moldoveana.

Ziare.com te invita la dezbatere si la vot. Doriti Unirea Republicii Moldova cu Romania? (intra si voteaza)

Un comentariu:

  1. M-am mutat pe http://www.roncea.ro/. Va rog sa faceti aceasta modificare pe site-ul dvs la blogroll sau la linkuri si, de asemenea, in cazul in care nu va regasiti printre legaturile mele din sectiunea Links a noului portal sa-mi faceti scandal :). Va multumesc mult si va doresc toate cele bune! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro