joi, 15 aprilie 2010

Jurnal.md: Ambasadorul Rusiei: „Nu sunt de acord cu eroizarea Armatei Române”

Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova a împărţit astăzi medalii veteranilor ruşi în cel de-al doilea război mondial. „Aceste medalii sunt acordate de către preşedintele rus, Dmitrii Medvedev şi le vor primi toţi veteranii celui de al doilea război mondial”, a declarat ambasadorul rus în Republica Moldova, Valerii Kuzmin.

Ambasadorul rus a menționat că nu a reuşit să adune toţi participanţii la război, deoarece nu se ştie câţi au rămas în viaţă. „Mulţi dintre ei au murit, iar unora le e greu să se deplaseze, din acest motiv nu avem o bază de date a veteranilor”, spune ambasadorul. Potrivit oficialului, ambasada a împărţit deja medalii veteranilor din Transnistria.

Kuzmin a ţinut să menţioneze că veteranii Armatei Române, care au participat la lupta contra fascismului, în peroada finală a războiului trebuie să fie respectaţi şi medaliaţi ca şi cei care au luptat de la început. Oficialul susţine că nu este de acord cu încercările autorităţilor moldoveneşti de a eroiza Armata Română. „În Federaţia Rusă aceste încercări au fost demult oprite”, spune Kuzmin.

La ora actuală, în Republica Moldova sunt circa şase mii de veterani ai celui de-al doilea război mondial, dintre care 82 persoane deţin şi cetăţănie rusească.

2 comentarii:

  1. nici noi nu am fost de acord cu raptul basarabiei de catre rusi dar nu le-a pasat rusilor bolsevici...

    te astept la mine pe blog unde discutam cum Eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda a blocat traficul aerian al multor tzari din Europa de Nord si Vestica

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzi, rusnacul nu e de acord. Da cine-ti cere tie acordul purtator de cuvant al raului?

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro