luni, 26 aprilie 2010

Presedintele Republicii Moldova, comparat cu Adolf Hitler

Mihai Ghimpu, presedintele Republicii Moldova, a fost comparat cu Adolf Hitler de catre un inalt oficial rus, din cauza refuzului sau de a participa la parada militara de pe 9 mai, de la Moscova, organizata pentru a sarbatori Ziua Victoriei Natiunilor Unite impotriva Germaniei.
"Daca e adevarat ce am auzit, inseamna ca domnul Ghimpu se identifica cu Adolf Hitler, pentru ca coalitia antihitlerista a fost indreptata impotriva lui Hitler, pentru ca invingatorii reprezentau progresul umanitatii, iar hitlerismul a fost invins si condamnat de tribunalul de la Nuremberg pentru crime impotriva umanitatii. Nu a existat si nu poate exista alt 'invins' al acelui razboi", a declarat, duminica, Andrei Klimov, vicepresedintele Comitetului International al Dumei de Stat, citat de publicatia rusa Golos Rossii.

Reactia oficialului rus vine dupa ce presedintele Mihai Ghimpu a decalrat, sambata, intr-un interviu televizat, ca nu va participa la sarbatorile prilejuite de Ziua Victoriei, la Moscova, deoarece Republica Moldova nu se afla printre invingatorii din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

"Nu ma leaga nimic de Moscova. Numai invingatorii vor fi prezenti, deci ce am cauta acolo noi, invinsii?", a declarat Mihai Ghmpu.

Declaratia sa a fost criticata dur de oficialul rus, care a precizat ca presedintele Republicii Moldova "a ramas in urma cu 65 de ani".

"Declaratia tragicomica a domnului Ghimpu sugereaza ca acesta este inadecvat. Nu vede ce se intampla in jurul sau, a ramas in urma cu 65 de ani, iar cu atat mai trist este ca vorbeste in numele Moldovei, in numele tuturor moldovenilor", a mai spus Andrei Klimov.

Refuzand sa mearga la Moscova, pentru a sarbatori Ziua Victoriei, Mihai Ghimpu a incalcat acordul cu partenerii din Alianta pentru Integrare Europeana, aflata la guvernare, care sperau sa-l convinga sa participe totusi la parada militara de la Moscova, pentru binele relatiilor internationale ale Republicii Moldova, scrie publicatia rusa. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro