luni, 10 mai 2010

Ghimpu a decorat veterani: „Nu trebuie să facem politică pe seama lor”

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, a decorat 45 de veterani din diferite raioane ale țării cu medaliile jubiliare „Crucea Comemorativă. Războiul al Doilea Mondial” şi „65 ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei 1941 - 1945”.

„Acum, după 65 de ani de la victoria asupra fascismului, noi nu trebuie să facem politică pe seama veteranilor, dar să le creăm lor, tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, condiţii normale de viaţă şi activitate", a menţionat Ghimpu, în cadrul eremoniei de decorare. Mihai Ghimpu a ținut să menționeze că noua guvernare va trata egal şi cu respect pe toţi participanţii la cel de-al doilea război mondial.

Potrivit preşedintelui Ghimpu, anume tratarea diferită a participanţilor la cel de-al doilea război mondial de către fosta guvernare a dus la dispersarea societăţii. „Această divizare nu numai că s-a răsfrânt negativ asupra unor veterani, dar a influenţat negativ asupra procesului de conciliere a societăţii”, a adăugat Ghimpu.

Preşedintele ţării a mai menţionat că în pofida faptului că în 1992 a fost adoptată legea privind egalarea în drepturi a tuturor participanţilor la cel de-al doilea război mondial, aplicarea ei în practică a început numai în anul curent. „Eu mă închin în faţa fiecărui veteran, care a trecut prin calvarul războiului şi vă promit că guvernarea va depune toate eforturile ca în continuare să beneficiaţi de respectul pe care îl meritaţi”, a conchis Mihai Ghimpu.
sursa: jurnal.md
foto: flickr.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro